Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uimari Hulkko jättää MM-kilpailut väliin

Suomalaisuimari Ida Hulkko ei osallistu kesäkuussa kauhottaviin MM-kilpailuihin. Tiedotteen mukaan Hulkon harjoittelu ja kilpaileminen ovat tuntuneet väkinäisiltä ja pakonomaisilta viime kesän Tokion olympialaisten jälkeen, vaikka mennyt vuosi oli hänen uran paras. Hulkko saavutti pitkän radan EM-hopeaa ja ylsi olympia-altaassa välieriin.

– Vuosi on ollut tähän asti todella vaikea. En ole viime vuoden olympialaisten jälkeen päässyt missään kohtaa henkisesti sille tasolle, jota maailman huipulla uiminen ja arvokisojen mitaleista taisteleminen edellyttää. Henkisen sekä fyysisen uupumuksen vuoksi en pysty tällä hetkellä harjoittelemaan ja kilpailemaan haluamallani tasolla, 23-vuotias uimari kertoi.

Hän toivoo taustajoukkojensa ja ammattilaisavun kautta löytävänsä ratkaisun tilanteeseen.

– Luonteelleni ominaisesti olen yrittänyt ratkaista asioita härkäpäisesti itse ja luottanut, että kyllä hyvä fiilis vielä palaa, jopa pienellä pakottamisella. Pallo on pyörinyt kuitenkin väärään suuntaan. Tuntuu, että ajauduin umpikujaan, mikä konkretisoitui parin viikon takaisissa kilpailuissa Helsingissä ja Tukholmassa. Tämän kierteen haluan laittaa poikki nyt, ja olemme päättäneet, että jätän MM-kisat väliin.

Hulkon jatkotavoitteet ovat edelleen samat. Kunhan ilo uimiseen jälleen palaa, hän tähtää täysillä kohti Pariisin 2024 olympialaisia.