Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Vilpas nousi voiton päähän Korisliigan finaaleista

Miesten Korisliigan mestaruutta puolustava Salon Vilpas nousi voiton päähän loppuotteluista, kun se otti kolmannessa välieräpelissä 79–73-kotivoiton Joensuun Katajasta.

Vilpas johtaa välieräsarjaa voitoin 3–0, ja sillä on mahdollisuus ottaa ratkaiseva neljäs voitto perjantaina Joensuussa.

Edelliset pelit sujuivat alusta asti Vilppaan komennossa, mutta nyt Kataja piti johtoa toisen neljänneksen puolivälin tuntumaan. Puolivälin tauolle mentiin tasalukemissa.

Kolmannen jakson puolivälissä Vilpas nousi johtoon 10–0-nykäisyllä, mutta päätösjakso aloitettiin taas tasatilanteesta. Siinä Kataja ei päässyt enää edelle Vilppaan karattua jakson puolivälissä 12 pisteen johtoon.

– Kataja oli tehnyt peliinsä viilauksia, jotka aiheuttivat meille hankaluuksia. Eka kymppi oli meiltä tosi heikko, kun tulimme 2–0-voitoilla kotisaliin pelailemaan eikä pelaamaan. Hyökkäyksemme oli lopulta hyvää, mutta ei superhyvää, kritisoi Vilppaan valmentaja Sami Toiviainen.

Marcus Lovett heitti Vilppaalle 20 pistettä ja Jeremiah Wood 17. Rahlir Hollis-Jefferson teki Katajalle 24 ja Christopher McKnight 17 pistettä.