Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

VaLePa paransi kaikilla osa-alueilla peliään – lentopallomestaruus saattaa ratketa torstaina

Lentopallon miesten Mestaruusliigaa yli viisi vuotta hallinnut VaLePa näytti maanantaina Kuopiossa Savo Volleylle ja yleisölle syyt, miksi mestaruuksia on tullut niin monena vuonna peräkkäin.

Savo Volley pystyi voittamaan viidennessä loppuottelussa avauserän niukasti, mutta VaLePa vei toisen. Tauon jälkeen joukkueiden pelilliset käyrät näyttivät niin selvästi eri suuntiin, että VaLePan 3–1-voitto eränumeroin 23–25, 25–23, 25–13 ja 25–13 kertoo oleellisen ottelusta.

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko oli sunnuntai-illan ja maanantaipäivän aikana luonut joukkueelleen sen peli-ilmeen ja tason, mikä toi vierasvoiton. VaLePa pääsee näin tavoittelemaan torstaina viidettä peräkkäistä mestaruuttaan Sastamalassa.

– Peli oli hieno kasvutarina. Taisteluilme oli hyvä alusta alkaen. Sitten lisättiin kaasua koko ajan, Kangaskokko sanoi.

Savo Volleyn ongelmat alkoivat näkyä

Savo Volleylle kävi päinvastoin. Se oli jo toisessa erässä selvästi heikompi kuin avauserässä, ja tauon jälkeen pelilliset ongelmat alkoivat näkyä.

Tärkeässä hakkurin roolissa Olli-Pekka Ojansivu teki avauserässä neljä pistettä, mutta toisessa enää yhden, eikä hän kolmannessa erässä lyönyt palloa kertaakaan. Tilalle tullut Mikko Räsänen ei onnistunut. Molemmat jäivät miinuksen puolelle. Päätöserässä nuori Veikka Lindqvist onnistui, mutta se oli liian vähän ottelun kulun kääntämiseksi.

– Meillä oli jo ensimmäisessä erässä ilmassa vaaran merkkejä pelissä, vaikka erävoitto tuli. Sen jälkeen iso teemamme eli keskittyminen olennaiseen katosi itse kullakin. Fyysinen väsymys alkoi näkyä. Onneksi nyt on pari huilipäivää, kommentoi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

VaLePan hakkuri Matias Tihumäki teki 15 pistettä ja tehosaldo oli +11. Savon kolmikon yhteenlasketut luvut olivat 13 ja –5. Myös VaLePan molemmat yleispelaajat olivat huikeassa vireessä, sillä Sakari Mäkinen teki 26 pistettä saldolla +20, ja Jiri Hännisen luvut olivat 18 ja +11.

– Jokaisella pelaajalla oli tänään hyvä syöttö, Mäkinen tiivisti ratkaisun.