Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

HIFK ihmetteli avauserän Espoon mestaruusviirejä – "Tiukka peli, vaikka numerot olivat 5–0"

Kiekko-Espoo voitti kotikaukalossaan HIFK:n maalein 5–0 ja otti ensimmäisen kiinnityksen kolmella voitolla irtoavaan jääkiekon naisten Suomen mestaruuteen. Sunnuntaina pelatussa ottelussa maalivahti Tiia Pajarinen piti espoolaisten maalin koskemattomana, ja maajoukkuepuolustaja Nelli Laitinen rohmusi pisteet 2+1.

– Pelasimme joukkueena hyvin ja pidimme vastustajan pois pahimmilta maalintekopaikoilta. Saimme tehtyä viisi hyvää maalia, Pajarinen tuumi pelin jälkeen STT:lle jäähallin kevätpölyisellä piha-alueella, missä haastattelut hoidettiin koronavarovaisuuden takia.

Pajarinen torjui 34 laukausta, mutta välillä pitkät ajat hänen seuranaan olivat vain maalitolpat sekä juomapullo, kun peli pyöri toisessa päässä kaukaloa. Kuinka vaikea näiden jaksojen jälkeen on olla valmiina, kun pelitilanne tulee pitkästä aikaa omalle puolustusalueelle?

– On totuttu tällä kaudella, että pelit ovat sellaisia. Ne paikat, mitä HIFK sai, pystyimme puolustamaan hyvin, polvijärveläislähtöinen maalivahti sanoi.

Kiekko-Espoo on hallitseva Suomen mestari ja jatkaa espoolaisen naiskiekon menestysperinteitä. Tapiolan harjoitusjäähallin kattorakenteissa roikkuu 15 mestaruusviiriä.

HIFK pelaa pääsarjassa kolmatta peräkkäistä kauttaan ja on nyt ensimmäistä kertaa loppuotteluissa, mutta runkosarjan ykkösen Kiekko-Espoon ja kakkosen HIFK:n tasoero vaikutti yllättävän suurelta.

Emmi Leinonen ja Emmi Rakkolainen veivät avauserässä Kiekko-Espoon 2–0-karkumatkalle.

– Espoo tuli pienessä kaukalossa päälle, emmekä saaneet omaa peliä kulkemaan. Istuimme liikaa boksissa, ja sitä kautta tuli kaksi ylivoimamaalia, HIFK:n päävalmentaja Saara Niemi harmitteli.

– Ensimmäisessä erässä emme olleet valmiita, mutta kakkos- ja kolmoserät pelasimme ihan hyvin. Saimme luotua paikkoja. Emme tehneet maaleja, mutta kaveri teki.

HIFK ei luovuta

Laitisen 3–0 toisessa erässä ratkaisi pelin. Kolmannessa erässä Nea Katajamäki ja Laitinen kasvattivat johdon viiteen.

– Mitä tulostaululla lukee, ei kerro ihan koko totuutta. Ei ollut ohipeli, mutta ensimmäisessä erässä emme olleet valmiita, Niemi myönsi.

Toinen loppuottelu pelataan maanantaina Helsingissä.

– Kauden alusta asti on ollut tavoitteena pelata Suomen mestaruudesta, ja se on edelleen kirkkaana mielessä, Niemi paalutti.

Laitinen sanoi HIFK:n antaneen kovan vastuksen.

– Tiukka peli, vaikka numerot olivat 5–0. Pitää jatkaa samaa rataa, eikä pysty nauttimaan tästä, että olisimme iskussa seuraavassa ottelussa, tuore olympiapronssimitalisti sanoi.

Jos Kiekko-Espoo voittaa maanantaina, on mestaruus ensimmäistä kertaa katkolla keskiviikkona kotikaukalossa. Laitisen mukaan ajatus ei karkaile liian kauas.

– Onneksi meillä on sen verran kokeneita pelaajia, että he tietävät, miten tällaisessa tilanteessa toimitaan. Ajatukset eivät saa olla vielä missään muualla.

Sunnuntaina pelatussa pronssiottelussa Kärpät kukisti TPS:n 3–2 Anna-Kaisa Antti-Roikon jatkoaikamaalilla ja nappasi himmeimmät SM-mitalit.

-------

Juttua korjattu klo 19.45: Pajarinen torjui 34 laukausta, ei 22.