Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Käsipallon kestomenestyjä Kroatia tarjosi Suomelle oppitunnin MM-paikkajahdissa

Vapaalipulla MM-karsintojen ratkaisuvaiheeseen päässyt Suomen miesten käsipallomaajoukkue joutui kovaan kyytiin lajin kestomenestyjää Kroatiaa vastaan, kun balkanilaisjoukkue nappasi tukevan otteen paikasta ensi talven MM-kisoihin. Suomi taipui Vantaalla pelatussa karsinnan avausosassa kaksinkertaiselle olympiavoittajalle ja kahden vuoden takaiselle EM-hopeamaalle maalein 21–34 (9–16).

Nuorekas Suomi pysytteli ottelun alussa kohtalaisesti Kroatian mukana, mutta hiljalleen maaliero venyi monin verroin rutinoituneemman vastustajan hyväksi. Kotijoukkueen kärkinimi oli Grankulla IFK:n Robin Granlund, joka heitti runsaspäisen yleisön edessä viisi maalia.

– Tulimme peliin hyvällä intensiteetillä, mutta ehkä lopussa huomasi, että heidän pelaajansa ovat vähän vahvempia. Me myös väsyimme hieman, mutta oli pelissämme hyvääkin, ensi kaudeksi Ruotsin liigaan siirtyvä Granlund kertasi.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen lauantaina Kroatian Varazdinissa. MM-paikan saaja ratkeaa yhteismaaleilla.

"En voi olla pettynyt"

Suomen maalia vartioinut Mikael Mäkelä otti muutaman paraatipelastuksen, mutta ihmeitä hänkään ei pystynyt tekemään. Etenkin oikealta laidalta verkkoa heiluttanut Filip Glavas (8 maalia) sekä huippuseura Barcelonaa edustava pelintekijä Luka Cindric (6) osoittivat taitojaan Vantaan illassa.

Suomen ruotsalaispäävalmentaja Ola Lindgren oli selvästä tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen.

– Tällaisissa peleissä tärkeintä on, että opimme asioita jatkoa varten. Noin vuosi sitten pelasimme (EM-karsinnassa) Tanskaa vastaan, ja tässä pelissä oli paljon parempia asioita. Joukkueen yrittäminen ja kamppailupelaaminen olivat hyvällä tasolla, Lindgren tuumi.

– Hävisimme 13 maalilla, mutta teimme myös 19 teknistä virhettä. On paljon asioita, joita meidän pitää työstää, kuten joukkueen fyysistä kuntoa ja kurinalaisuutta hyökkäyksissämme. En voi kuitenkaan olla pettynyt, koska joukkue yritti ja oli rohkea tänään.

Suomi pääsi karsintavälieristä suoraan finaalivaiheeseen, kun vastustaja Ukraina joutui vetäytymään kilpailusta Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen.