Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Tappara piti kotiedun, päätuomari auttoi tahattomasti – "Tuomari seisoi ehkä vähän väärässä kohdassa väärään aikaan"

Päätuomari Sakari Suominen nousi tahattomasti suureen rooliin Tapparan 2–1-johtomaalissa jääkiekkoliigan kolmannessa välieräottelussa KooKoota vastaan.

Suominen ei ehtinyt väistää KooKoo-pakki Peetro Seppälän oman maalinsa taakse lähettämää syöttöä, eikä Veli-Matti Savinainen erehtynyt yllättäen auenneesta maalipaikasta.

Isännät kaatoivat KooKoon lopulta maalein 4–2, pitivät kotietunsa ja siirtyivät ottelusarjassa 2–1-johtoon.

– Siinä tuomari seisoi ehkä vähän väärässä kohdassa väärään aikaan, ja nyt kävi näin, Seppälä totesi Tapparan johtomaalista.

Runsaasti urakoineen Seppälän vastuu kasvoi kouvolalaisten puolustuksessa entisestään, kun tähtipuolustaja Petteri Nikkilän kausi päättyi lauantaina loukkaantumiseen.

– Nikkilä oli meidän ykköspakki, niin totta kai hänen poissaolo on iso juttu. Mutta pelikuorma ei henkilökohtaisesti tunnu missään, ihan hyvä tilanne on tällä hetkellä, maanantaina jääajan 23.05 kellottanut Seppälä totesi.

KooKoon päävalmentaja Olli Salo vaihtoi maanantaiksi maalivahtia, sillä alavireisesti torjunut tähtivahti Nick Malik sai tehdä tilaa 28 Tappara-kutia torjuneelle Oskari Setäselle.

– Meillä on kaksi hyvää veskaria, se on melkein ihan sama kumpi siellä on, Seppälä sanoi.

Finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa. Välieräsarjat KooKoo–Tappara ja Ilves–TPS jatkuvat huomenna.