Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uefa hyväksyi uusia taloussääntöjä jalkapalloseuroille

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on hyväksynyt uusia lisenssivaatimuksia jalkapalloseuroille. Uudet säännöt korvaavat taloudellisen reilun pelin FFP-säännöt, jotka tulivat voimaan 2010 ja joiden tarkoitus oli hillitä eurooppalaisten jalkapalloseurojen kasvavaa velkaantumista.

FFP-sääntöjen tehottomuus on paljastunut, kun Manchester Cityn ja Paris Saint-Germainin kaltaiset seurat ovat voineet kasvattaa palkkamenojaan varakkaiden omistajien avulla.

Uudet säännöt sallivat aiempaa suurempien taloustappioiden tekemisen, mutta rajaavat pelaajapalkkoihin ja siirtomaksuihin käytettäviä summia. Tappiota saa nyt tehdä 60 miljoonaa euroa kolmea vuotta kohti, kun aiemmin raja oli 30 miljoonaa. Palkkoihin, siirtomaksuihin ja agenttien palkkioihin saa kaudesta 2025–2026 alkaen käyttää korkeintaan 70 prosenttia kokonaisliikevaihdosta.

– Suurin innovaatio on kokoonpanon kustannussääntö, joka tuo parempaa kulukontrollia pelaajapalkkoihin ja siirtomaksuihin, Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin sanoi.