Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kaksoisrooli kävi raskaaksi – salibandyliiton puheenjohtaja vaihtuu kesken hallituskauden

Suomen salibandyliiton puheenjohtajana tammikuusta 2018 alkaen toiminut Risto Kauppinen jättää tehtävänsä kesken hallituskauden, joka päättyisi vasta joulukuussa 2023. Hänellä on meneillään toinen kolmivuotiskausi puheenjohtajana.

– Pidän edelleen lajista ja myös puheenjohtajana toimimisesta. Syyt eroon tulevat ulkopuolelta, Kauppinen kertoi tiedotteessa.

Kauppinen on työskennellyt vajaan vuoden Suomen jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtajana.

– Haluan fokusoida aikani ja energiani nykyiseen palkkatyöhöni jääkiekon parissa sekä myös perheeseen ja läheisiini. Työssäni jääkiekkoilijoiden edunvalvojana olemme nostamassa toimintamme tavoitetasoa ja tiedossa on, että omat vastuuni/tehtäväni tulevat kasvamaan, hän kirjoitti.

– Koen, että (nämä) kaksi vastuullista tehtävää urheilun parissa vievät paljon aikaa ja henkistä resurssia. On myös mahdollista, että joissain asioissa liittojohdon ja urheilijoiden edunvalvonta voivat olla ristikkäisiä. Toivottavaa tietenkin on, ettei näin olisi, mutta vahvoja mielipide-erojakin voi tulla. Jatkossa edustan vain urheilijoiden ääntä urheiluyhteisössä.

Pitkän uran salibandyn parissa tehnyt Kauppinen on toiminut Kansainvälisen salibandyliiton hallituksessa 1996–2004, Salibandyliigan toimitusjohtajana 2002–06 ja naisten maajoukkueen päävalmentajana 1991–93.

Salibandyliiton valtuusto käsittelee uuden puheenjohtajan valintaa kokouksessaan 23. huhtikuuta. Tiedotteen mukaan hallitus on tehnyt valtuustolle esityksen, jossa se ehdottaa varapuheenjohtaja Kaarina Vuoren hoitavan puheenjohtajapestin hallituskauden loppuun.