Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Sekauintiin panostava Ronny Brännkärr kohensi roimasti ennätystään, vaikka koronatartunta sotki valmistautumista – "Ihan älyttömän hyvä aika"

Suomalaisen kilpauinnin tulevaisuuden lupauksiin kuuluva Ronny Brännkärr yllätti itsensäkin kansainvälisessä Helsinki Swim Meet -kilpailussa pysäyttäen kellon mainioon aikaan miesten 200 metrin sekauinnissa. Kemin Työväen Uimareita edustava Brännkärr kohensi ennätystään yli kahdella sekunnilla aikaan 2,03,82, vaikka sairastui koronavirukseen vain pari viikkoa sitten.

– Ihan älyttömän hyvä aika tähän kondikseen, joka tällä hetkellä on. Odotin sellaista 2.05:ttä. Korona vaikutti tietysti treenaamiseen, mutta onneksi selvisin aika vähällä sen (tartunnan) kanssa. Aika yllätti silti, kun en ole saanut kovia treenejä kauheasti alle, kesällä 20 vuotta täyttävä Brännkärr kuvaili Mäkelänrinteen uintikeskuksessa.

Brännkärrin uusi ennätys riitti toiseen sijaan Turkin Metin Aydinin jälkeen. Nuorukainen kertoi harjoittelun pääpainon olevan nyt juuri 200 metrin sekauinnissa.

– "Sekaria" harjoitellaan koko ajan lähemmäksi kahden minuutin rajaa. Se on nyt päälajini, vahvat perhos- ja vapaauintiosuudet uinut Brännkärr vahvisti.

Rintauintioppia Tampereelta

Kemiläisnuorukainen harjoittelee tätä nykyä Jere Jänneksen valmennusopissa tamperelaisessa TaTUssa, joka on tunnettu rintaspesialistien Ida Hulkon, Veera Kivirinnan ja Olli Kokon seurana. Vastapainoa uintiin tuo tradenomiopinnot.

– Totta kai minun harjoitteluni on hyvin erilaista kuin rintauimareilla. Toki sekarissakin on rintaa, ja se on itselleni varmaan tällä hetkellä heikoin laji. Hyvä, että sitä pääsee kehittämään kunnolla osaavassa seurassa.

Brännkärr pääsi viime vuoden lopussa aikuisten arvokisavauhtiin lyhyen radan EM- ja MM-kisoissa. Kokemuspankki karttuikin mukavasti, sillä Venäjän EM-uinneissa kemiläinen ylsi välieriin 100 metrin sekauinnissa ja selkäuinnissa. Abu Dhabin MM-kisoissa suomalaisen kirkkaimpana saavutuksena kimmelsi viestifinaalipaikka sekajoukkueiden sekauinnissa.