Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Kesken kauden Mikkeliin siirtyneet Jukurien pelastajina

Jukurien valmennus osoitti ennakkoluulottomuutta ennen mikkeliläisten kuoleman peliä tiistaina Kouvolassa. Jääkiekkoliigan runkosarjassa kaikista maalivahdeista eniten pelannut Oskari Salminen siirrettiin sivuun. Kouvolalaisia komennettiin kaatamaan runkosarjassa vain neljässä ottelussa torjunut Karolus Kaarlehto.

Kaarlehdon nollapeli jäi vain 16 sekunnin päähän. Hän varmisti 34 torjunnallaan Jukurien vierasvoiton maalein 2–1. Jukurit tasoitti otteluvoitot 3–3:een, joten välieriin jatkava joukkue selviää keskiviikkona Mikkelissä.

– Se oli do or die! Olihan se hyvä, että alla oli voitot KooKoosta, kuvaili runkosarjan ainoat kaksi voittoaan nimenomaan kouvolalaisten kustannuksella torjunut Kaarlehto.

Ottelu pudotuspeleissä oli kaarinalalaissyntyisen Kaarlehdon, 24, ensimmäinen, vaikka hän oli mukana jo keväällä 2015 TPS:n pudotuspeleissä esiintyneessä joukkueessa.

Kaarlehto tuli Mikkeliin tammikuussa Slovakiasta. Avausmaalin tehnyt tanskalaispuolustaja, olympiakävijä Oliver Larsen, 23, saapui lokakuussa lainalle Ruotsista. Voittomaalin tyhjään verkkoon iskenyt Patrik Puistola, 21, värvättiin Jukureihin kesken kauden JYPistä.

– Pelasimme ihan ookoo hyökkäyssuuntaan 40 metriä. Lopun Jukurit puolusti hyvin. Tylyys ja tehokkuus on kairattava esiin keskiviikkona, kommentoi laukaustilaston lukemin 75–51 voittaneen KooKoon valmentaja Olli Salo.

Tiistaisen katko-ottelun yleisömäärä oli 3 708, yli 700 henkeä vähemmän kuin Kouvolan lauantaisessa nelospelissä.