Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Koripallon ruotsalaistähti Jerebko teki sopimuksen Moskovan suurseuran kanssa – Ruotsin lajiliitto aikoo keskustella asiasta

Ruotsin koripallotähti Jonas Jerebko on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen venäläisen suurseuran Moskovan TsSKA:n kanssa. Jerebkon valinta on herättänyt länsinaapurissa jo keskustelua Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen takia.

– On kunnia mennä TsSKA:n kaltaiseen historialliseen seuraan. Olen odottanut mahdollisuutta pelata jälleen koripalloa ja olen erittäin iloinen liittyessäni joukkueeseen, 35-vuotias Jerebko sanoi tiedotteessa.

Kansainvälinen koripalloliitto Fiba on sulkenut venäläisjoukkueet kansainvälisistä kilpailuista. TsSKA on suljettu myös tämän kauden Euroliigasta muiden venäläisjoukkueiden Zenitin ja Unics Kazanin tavoin.

Ruotsin koripalloliiton pääsihteerin Fredrik Joulamon mukaan Jerebkon siirto puidaan tarkasti liitossa, joka on tuominnut Venäjän hyökkäyksen. Joulamo ei kuitenkaan ottanut vielä kantaa siihen, voidaanko Jerebko sulkea maajoukkueen ulkopuolelle.

Ruotsi pelaa Suomen kanssa samassa MM-karsintalohkossa. Maat ottavat yhteen lohkon viimeistä edellisellä kierroksella Suomessa 30. kesäkuuta.

– Meidän pitää keskustella asiasta, sekä (liitossa) sisäisesti että Jonasin kanssa, Joulamo kommentoi TT:lle.

Jerebko, 35, on pelannut NBA-liigassa kymmenenä eri kautena ja edusti venäläistä Himkiä vuosina 2019–2021. Tällä kaudella Jerebko ei ole pelannut seurajoukkueessa, mutta hän oli Ruotsin maajoukkueen mukana viimeksi helmikuun MM-karsintaotteluissa Kroatiaa vastaan.