Pukin komea maali riitti Huuhkajille tasapeliin – "Kumpikaan joukkue ei pelannut kovin vahvaa jalkapallopeliä"

Teemu Pukin avauspuoliajan komea maali riitti Suomelle 1–1-tasapeliin Islantia vastaan Espanjan Murciassa pelatussa miesten jalkapallomaaottelussa. Islannin maalin laukoi 38. peliminuutilla Birkir Bjarnason. Maali oli Pukille A-maajoukkueuran 34:s.

Kokeilupitoisella miehistöllä pelanneella Suomella oli etenkin avauspuoliajalla isoja vaikeuksia pallollisessa pelaamisessaan. Islanti piti vastustajaansa enemmän palloa ja aiheutti ajoittaisella korkealla prässillään, keskityksillään ja fyysisyydellään suomalaispelaajille ongelmia.

– Kumpikaan joukkue ei pelannut kovin vahvaa jalkapallopeliä. Emme onnistuneet niissä päämäärissä, joita meillä oli. Halusimme olla aggressiivisia ja prässätä korkealta, keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller tiivisti ottelun jälkeen etälehdistötilaisuudessa.

Kapteenina ollut Schüller oli hyvin kriittinen lauantain esitykseen.

– Toinen puoliaika oli ehkä parempi kuin ensimmäinen, mutta ei se missään nimessä ollut sellainen, mitä odotamme, haluamme ja vaadimme itseltämme.

Kanerva muistutti lähtökohdista

Avauspuoliajalla myös Islannin huippupaikat jäivät vähiin, vaikka Jesse Joronen joutui venymään puoliajan lopussa komeaan torjuntaan. Toisen puoliajan alussa Islanti oli vähällä siirtyä johtoon, ja 66. minuutilla Joronen torjui Thorir Helgasonin kaukolaukauksen.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva teki ensimmäiset pelaajavaihtonsa 73. minuutilla, kun kentälle tulivat Joel Pohjanpalo, Jere Uronen, Glen Kamara ja Mikael Soisalo.

Suomi sai toisen puoliajan edetessä paremmin otetta pelistä, vaikka joukkueen pelaaminen oli kokonaisuudessaan jokseenkin sekavaa. Pohjanpalo oli vähällä viedä Huuhkajat johtoon lähes heti kentälle tulonsa jälkeen, mutta hän ei aivan saanut päätään väliin Soisalon keskityspalloon.

Soisalon lisäksi ensimmäiset peliminuuttinsa Huuhkajissa saivat Miska Ylitolva, 17, ja Miro Tenho, jotka olivat avauksessa. Seurajoukkuetasolla HJK:ta edustavasta kaksikosta Ylitolva tuli vaihtoon 73. minuutilla ja Tenho ottelun lopussa.

Suomen puolustuslinjassa aloittivat Ylitolva, Sauli Väisänen, Tenho, Daniel O'Shaughnessy ja Ilmari Niskanen. Keskikentällä avauksessa olivat Robin Lod, Rasmus Schüller sekä Urho Nissilä ja hyökkäyksessä Benjamin Källman sekä Pukki. Toisella puoliajalla Suomi muutti ryhmityksensä muotoon 3–4–3.

Kanerva ei ollut yhtä tyytymätön Suomen esitykseen kuin Schüller.

– Meidän täytyy olla kriittisiä, sillä meiltä odotetaan isoja tuloksia. Ehken minäkään ole tähän täysin tyytyväinen. Täytyy kuitenkin huomioida lähtökohdat. Olisi ollut aika yllätys, jos peli olisi natsannut täysin, Kanerva sanoi viitaten kokeilupitoiseen miehistöön.

Huuhkajilta tuen osoitus Ukrainalle

Ottelua edelsi Huuhkajien ele sotaa käyvälle Ukrainalle, kun pelaajat saapuivat alkulämmittelyyn paidoissa, joissa luki "We stand with Ukraine".

– Se oli itsestäänselvyys, että halusimme näyttää pienimuotoisen tukemme Ukrainalle ja Ukrainan kansalle tässä mielivaltaisessa tilanteessa, jossa Venäjä on aloittanut hyökkäyssodan toista suvereenia valtiota vastaan, Schüller sanoi.

Huuhkajat kohtaa Murcian harjoitus- ja pelileirillä ensi tiistaina Slovakian.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut