Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Markkasen edustama Cavaliers varmisti parhaan NBA-kautensa neljään vuoteen

Cleveland Cavaliers otti kauden 41. voittonsa koripallon NBA:ssa, kun se kukisti kotiparketillaan Detroit Pistonsin 113–109. Voitto varmisti, että ensi kertaa neljään vuoteen Cavaliers saa kokoon vähintään yhtä paljon voittoja kuin tappioita. Runkosarjassa pelataan 82 kierrosta.

– Meillä on vielä monta peliä ja monta mahdollisuutta jäljellä, korosti Cavaliersin päävalmentaja J.B. Bickerstaff ESPN:lle .

Cavaliers on itälohkossa kuudentena ja vahvasti menossa kohti pudotuspelejä.

Lauri Markkasen pelipäivä ei ollut yhtä tehokas kuin edellinen, sillä suomalainen jäi kahdeksaan pisteeseen. Markkanen upotti yhden kolmen pisteen heiton neljästä yrityksestä ja heitti pelitilanneheitot sisään 37,5 prosentin tarkkuudella. Vapaaheittoviivalta hän onnistui kertaalleen. Markkanen otti puolustuspäässä neljä levypalloa.

Päivää aiemmin Markkanen kuritti Denver Nuggetsia 31 pisteellä, mikä oli hänen kauden isoin pistesaaliinsa.

Clevelandin kovin pistenikkari oli 24 pisteen Darius Garland. Ottelun pistekuningas oli kuitenkin Detroitin Jerami Grant, joka tahkosi 40 pisteellään kauden parhaan saldonsa.

Cleveland on pelannut nyt neljä peräkkäistä kotiottelua, joista ohiolaisseura on voittanut kolme.

Tappio himmensi Jamesin juhlailtaa

Los Angeles Lakersin supertähti LeBron James nousi NBA:n kaikkien aikojen pistetilastossa toiseksi, kun hän heitti 38 pistettä Lakersin tappio-ottelussa Washington Wizardsia vastaan. Uransa 19. kautta pelaava James ohitti pisteidentekijänä Utah Jazzin Karl Malonen nousemalla 36 947 pisteeseen.

James kertoi olevansa otettu siitä, että kuuluu samaan joukkoon kuin pelaajat, joiden pelaamisesta hän otti juniorina mallia. Hän myönsi kuitenkin, että tappio himmensi saavutusta.

– Nyt on vaikea iloita, sillä loppujen lopuksi tässä pelissä on kyse voittamisesta ja häviämisestä, 37-vuotias James sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Tilaston kakkosena 21 vuotta ollut Malone teki urallaan 36 928 pistettä runkosarjassa. Jamesin edellä on enää Kareem Abdul-Jabbar, jonka runkosarjan piste-ennätystä 38 387 on pidetty mahdottomana rikkoa. Abdul-Jabbar lopetti uransa vuonna 1989.

Jos James pysyy pelikuntoisena ensi kaudella, kaikkien aikojen pistetilasto voi saada uuden ykkösnimen.