Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Sprinttiviestin mitalit karkasivat suomalaisilta, Suomen nuoret juhlivat hiihtosuunnistuksen viesteissä

Suomalaiset jäivät mitalisijojen ulkopuolelle hiihtosuunnistuksen MM-kisojen päätösmatkalla sprinttiviestissä. Suomen kaksikoista pari Salla Koskela–Tuomas Kotro oli viides ja pari Sonja Mörsky–Ville-Petteri Saarela kuudes.

Lopputuloksissa Koskela ja Kotro olivat neljänsiä, koska edelle ehtineistä kahdesta ruotsalaisjoukkueesta vain toinen laskettiin mitalijoukkueeksi.

MM-kultaa suunnisti Norja ennen Ruotsin kakkosjoukkuetta ja Ruotsin ykkösjoukkuetta. Suomen ykkösjoukkue jäi Keminmaassa kolmossijasta kuusi sekuntia, mutta sen edelle myös ehtineeseen Viroon eroa tuli vain kaksi sekuntia.

Suomalaiset suunnistivat MM-kotikisoista miesten ja naisten henkilökohtaisilta matkoilta yhden kullan, neljä hopeaa ja yhden pronssin. Kultamitalista vastasi Saarela miesten pikamatkalla tiistaina.

Nuorten sarjoissa päätöspäivä oli suomalaisten täydellinen viestijuhla. Suomi voitti alle 20-vuotiaiden MM-kilpailussa naisten ja miesten kolmiosuuksiset viestit. Ikäluokan miesten MM-voittoon suunnistivat Wille Laitamäki, Seeti Salonen ja Niklas Ekström, ja Suomen alle 20-vuotiaiden naisten kultajoukkueessa viestiä veivät Venla Viippola, Nina Kärnä ja Lotte-Line Ekström. Menestystä täydensi Suomen kakkosjoukkue kolmossijallaan. Sijoitus heltisi triolla Vilma Pesu, Oili Holopainen ja Maria Hoskari.

Keminmaassa alle 17-vuotiaat kilpailivat Euroopan mestaruuksista. Suomen pojat voittivat viestin kolmikolla Joona Hirvilahti, Eemil Koskinen ja Pyry Riissanen. Tyttöjen Euroopan mestariksi kruunattiin Suomen kolmikko Eeva-Liina Ojanaho, Sanni Hoskari ja Anni Salmela.