Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Autosport tutki eilisen iltaharjoituksen satoa ja ennakoi F1-avauskisasta Verstappenin hallintaa

Formula ykkösten MM-sarjan avauskisa ajetaan huomenna Bahrainin illassa. Jos eiliset toiset harjoitukset otetaan mittapuuksi, kauden alku voi olla samanlainen kuin viime kauden loppu: Red Bull -tallin Max Verstappenin hallintaa.

Autosport puntaroi tallien voimasuhteita juuri perjantain toisten harjoitusten perusteella, sillä ne ajettiin Sakhirin radalla illalla, kuten sunnuntainen avauskisakin.

Verstappen ajoi iltaharjoituksissa nopeimman kierroksen, kun hän kiersi radan 0,087 sekuntia nopeammin kuin harjoitusten kakkonen, Ferrarin Charles Leclerc. Autosportin mukaan Red Bull oli nopein kierroksen alussa ja lopussa, mutta Ferrari oli kilpailukykyisin kierroksen keskivaiheilla. Autosportin vertailussa kierrosaikoja on suhteutettu autojen oletettuihin polttoainekuormiin ja DRS-järjestelmän eli avattavan takasiiven käyttöön.

Red Bull ei ollut suorilla kaikkein nopein, mikä Autosportin mukaan viittaa siihen, että talli ei käyttänyt kaikkea tehoaan.

– Saimme viime viikon testeistä hyvät eväät avauskisaan. Kokeilimme harjoituksissa vielä erilaisia säätöjä, ja ne tuntuivat toimivan hyvin, Verstappen kommentoi ensimmäistä harjoituspäivää.

Verstappenin mukaan talli ei harjoituksissa vielä käyttänyt aika-ajojen moottorisäätöjä.

Autosportin mukaan viime vuosien mahtitallin Mercedeksen testeissä ilmenneet ongelmat jatkuvat vielä perjantaina. Valtteri Bottaksen korvannut George Russell oli kuitenkin toisten harjoitusten kolmanneksi nopein, mutta seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton vasta yhdeksäs. Alfa Romeota ajava Bottas oli toisen harjoituksen kuudes, vaikka ensimmäiset harjoitukset menivät pipariksi moottoriongelmien takia.

Bahrainin kolmannet harjoitukset alkavat tänään kello 14 Suomen aikaa. Aika-ajo starttaa kello 17. Bahrain avaa 22 kilpailun MM-sarjan, joka typistyi yhdellä kisalla Sotshin osakilpailun perumisen takia.