Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Olympiarinteillä pettynyt Shiffrin varmisti maailmancupin kokonaiskilpailun voiton

Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin varmisti alppihiihdon naisten maailmancupin kokonaiskilpailun voiton kaksi kilpailua ennen kauden päätöstä. Shiffrin laski supersuurpujottelussa toiselle sijalle maailmancupin finaalitapahtumassa Ranskassa ja varmisti riittävän etumatkan cup-pisteissä toisena olevaan Slovakian Petra Vlhovaan.

Kokonaiskilpailun voitto on Shiffrinille uran neljäs. Hän juhli saavutusta kolmena vuonna peräkkäin 2017–2019.

Shiffrin, 27, jäi Pekingin olympialaisissa ilman mitalia, mutta kauden maailmancupissa hän on laskenut tasaisesti. Yhdysvaltalainen sijoittui supersuurpujottelucupissa kolmanneksi. Pujottelucupissa hän on toisena ja suurpujottelucupissa kolmantena, kun Meribelissä kilpaillaan lajeissa vielä viikonloppuna.

– Koko kausi on ollut ylä- ja alamäkeä, ja alamäet ovat olleet urani ja elämäni vaikeimpia hetkiä. Aina, kun minulle tulee vaikea hetki, se tuo muistoja aiemmista haasteista, ja haluaisin vain lähteä kotiin. Tunsin niin olympialaisissa ja viisi päivää sitten, Shiffrin viittasi Åren viime viikonlopun pujotteluun, jossa hän jäi yhdeksänneksi.

– Kaiken tämän jälkeen on erityistä tulla tänne ja saavuttaa ehkä suurin tavoite, jonka asetin itselleni tälle kaudelle.

Vuonna 2020 isänsä kuoleman takia kilpailutauolle vetäytynyt Shiffrin nousi neljännellä kristallipallollaan Yhdysvaltain Lindsey Vonnin rinnalle.

Brignone ja Kilde valloittivat lajicupit

Norjan Ragnhild Mowinckel voitti kauden viimeisen supersuurpujottelun 0,05 sekunnin erolla Shiffriniin. Sveitsin Michelle Gisin oli kolmas 0,13 sekuntia voittajasta jääneenä.

Shiffriniä jahdannut Vlhova oli päivän kilpailussa 17:s.

Italian Federica Brignone voitti supersuurpujottelucupin ennen maannaistaan Elena Curtonia ja Shiffriniä.

Itävallan Vincent Kriechmayr laski miesten supersuurpujottelukisan voittoon ennen maailmancupin kokonaiskilpailun voiton varmistanutta Sveitsin Marco Odermattia. Sveitsin Gino Gaviezel oli kolmas.

Norjalainen Aleksander Aamodt Kilde voitti lajicupin ennen Odermattia ja Kriechmayria.