Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Sveitsi korvaa Venäjän kauden viimeisessä EHT-turnauksessa – Suomi kohtaa alppimaan Tampereen areenalla

Sveitsi korvaa Venäjän jääkiekon Euro Hockey Tourin Ruotsin-turnauksessa toukokuun alussa, tiedottaa Jääkiekkoliitto verkkosivuillaan . Suomi kohtaa Sveitsin 5. toukokuuta pelattavassa turnauksen avausottelussa, joka pelataan kevään MM-kisojen päänäyttämöllä Tampereen areenalla.

Suomen, Ruotsin ja Tshekin jääkiekkoliitot päättivät sulkea Venäjän EHT-kiertueelta maan hyökättyä Ukrainaan.

– Hienoa, että saimme Sveitsin mukaan turnaukseen. Tshekin ja Ruotsin ohella Sveitsi tarjoaa varmasti Leijonille hyvän vastuksen MM-kisojen kynnyksellä, Suomen maajoukkueen GM Jere Lehtinen iloitsi tiedotteessa.

– Joukkueen näkökulmasta on hienoa, että saamme pelattua yhden ottelun MM-kisanäyttämöllä ennen kisatapahtuman alkua. Kisoihin on helpompi lähteä, kun ympäristö on tuttu.

Ruotsin EHT-turnauksen muut ottelut pelataan Tukholmassa. Länsinaapuri järjestää kiekkoturnauksensa tavanomaisesti helmikuussa, mutta Pekingin olympialaisten takia turnaus pelataan viikkoa ennen miesten MM-kisojen alkua.

Tshekin EHT-turnaus järjestetään 28.4.–1.5. eli viikkoa ennen Ruotsissa pelattavaa turnausta. Jääkiekkoliitto ei kertonut tiedotteessa, onko Tshekin-turnaukseen löydetty Venäjän tilalle neljättä joukkuetta.

"Todennäköistä, että neljäs maa tulee"

STT tavoitti keskiviikkoiltana Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Harri Nummelan, joka kertoi, että myös Tshekin EHT-turnauksessa nähdään luultavasti neljäs maa.

– Todennäköistä on, että neljäs maa tulee. Se voi olla Sveitsi tai jokin muu maa, Nummela sanoi.

– Kun Tshekin liitto saa asiat sovittua, he tulevat asiasta kyllä tiedottamaan. Korvaavaa maata haetaan aika nopealla aikataululla. Eri maat ovat omien otteluohjelmiensa kanssa vähän erilaisissa tilanteissa.

Nummelan mukaan neljännen joukkueen etsinnöissä on käytetty suuntaviivana Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n rankingia. Viime vuoden rankingissa Suomi on toisena, Tshekki kuudentena, Ruotsi seitsemäntenä ja Sveitsi kahdeksantena. Viime vuonna MM-välieriin yltänyt Saksa on listalla peräti viidentenä, ja kärkikymmenikköön mahtuvat myös Slovakia ja Latvia.