Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Superpesiksestä tutun Konsta Kurikan baseball-matka jatkuu – sopimus Espanjan pääsarjaan

Miesten Superpesiksen Sotkamon Jymyn pesäpalloilijana tunnettu Konsta Kurikka ottaa seuraavan askeleen kohti tulevaisuudessa siintävää tavoitetta eri lajin parissa. Suomen Baseball- ja Softball- liitto tiedotti, että baseballissa syöttäjänä pelaava Kurikka, 21, on tehnyt sopimuksen baseballin Espanjan pääsarjassa pelaavan Valencia Antorcha -joukkueen kanssa.

– Tämä tarkoittaa sitä, että Kurikkaa ei nähdä enää pesäpallokentillä, vaan miehen kesä menee Espanjassa baseball-taitoja opetellessa ja uuden lajin pelituntumaa hankkiessa, liitto kertoi.

Kurikka on ilmoittanut tavoitteenaan olevan baseball-ammattilaisuus, mieluiten tietysti lajin kehdossa Yhdysvalloissa. Viime keväänä Kurikka nähtiin jo Saksan pääsarjassa, ja tarjolla oli pelipaikkoja Japanissa, Australiassa ja Etelä-Afrikassa, mutta nuo tyssäsivät koronapandemiaan. Nyt Kurikka on pelannut Espanjassa jo talvikauden, ja ensi viikolla hän suuntaa kohti alkavaa kevät- ja kesäkautta.

– Sopimus kesäksi Espanjaan on erittäin tärkeä, sillä ilman kokemusta, näyttöjä ja tilastoja on mahdotonta saada edes näyttöpaikkaa todellisiin ammattiympyröihin. Tämän sopimuksen myötä Kurikka saa hyvän valmennuksen lisäksi paljon peliaikaa sekä myös mahdollisuuden päästä pelaamaan Suomen maajoukkueen paidassa EM-karsinnoissa heinäkuussa, liitto kertoi.

– Espanjasta on tavoite siirtyä entistä kovempiin ulkomaisiin sarjoihin jo seuraavana vuonna ja todellinen baseball-ammattilaisuus on tavoitteena 2–3 vuoden säteellä.

Kurikalla on erittäin kova heittokäsi, ja sehän sopii baseball-syöttäjälle. Nuori suomalainen onkin tehnyt vaikutusta Espanjassa.

– Konsta tulee olemaan yksi Euroopan parhaista syöttäjistä seuraavien 1–2 vuoden aikana, Valencian päävalmentaja ja entinen Espanjan maajoukkuesieppari Adrian Porres sanoo tiedotteessa.