Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Seinäjoki Racen sankaritar Dear Friend ravasi voittoon

Johan Untersteinerin Dear Friend oli Stoeliten-lähdön kuningatar Åbyssä lauantaina. Seinäjoki Racen viimevuotinen voittaja aloitti Ranskan kilpailujen jälkeen vakuuttavalla ykkösellä.

Juoksu ratkesi avauskaarteessa, kun Dear Friend eteni keulaan, avauspuolikas mentiin 10,2. Dear Friend paineli maalisuoralla ylivoimaiseen voittoon ajalla 12,2a/1640m. Untersteinerilla oli maalisuoralla aikaa innostaa yleisöä kannustamaan hienoa tammaa. Valmentajan ajatuksissa on tulla uudelleen Seinäjoelle.

– Kevättä oli ilmassa, ja yleisöä paikalla. Oli mahtavaa kiittää yleisöä maalisuoralla. Dear Friend on ylivoimaisesti nopein hevonen, millä olen ajanut. Voitimme Seinäjoki Racen viime vuonna, ja voisimme mennä sinne uudelleen, Untersteiner sanoi.

– Vielä ei ole mitään virallista kutsua esitetty, toki puhuttu on, kun kyseessä on viime vuoden voittaja. Viikonloppuna on muitakin kisoja, ja katsotaan ensi viikolla mahdollisia hevosia, Seinäjoen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää kertoi.

Lisää vanhoja suomalaiskisojen voittajia saatiin kultadivisioonassa. Vuoden 2016 Finlandia-Ajon voittajaksi noussut Tycoon Conway Hall kiri Flemming Jensenin ajamana ykköseksi ajalla 10,0a/1640m.

Timo Nurmoksen Amalencius B.B. oli 75-kierroksen jättisuosikki. Örjan Kihlström ajoi sen keulaan toisella puolikkaalla. Amalencius B.B. piti ykköseksi ajalla 12,3a/2140m. Hanna Lähdekorven Amorcer Levallo nousi kolmanneksi.