Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

VaLePa varmisti lentopallon miesten Mestaruusliigassa kakkospaikan – "Vuoristorata on hyvä termi kuvaamaan tätä"

VaLePa tarvitsi torstaina kaksi pistettä varmistaakseen toisen sijan lentopallon Mestaruusliigan runkosarjassa, ja juuri tarvittavan kotijoukkue teki voitettuaan joensuulaisen Karelian Hurmoksen 3–2.

VaLePa kohensi viisieräisten otteluiden saldonsa kahdeksaan voittoon yhdeksässä ottelussa. Hurmos pelasi kymmenennen kerran viisieräisen ottelun ja tuloksena oli kymmenes tappio. Tappioista kolme on tullut juuri illan vastustajalle VaLePalle.

Tappion myötä varmistui, että Hurmos jää runkosarjassa seitsemänneksi eli se kohtaa puolivälierissä juuri VaLePan. Jos Hurmos olisi voittanut, niin sillä olisi ollut vielä mahdollisuus ohittaa Raision Loimu.

– Vuoristorata on hyvä termi kuvaamaan tätä. Selkeää syytä en osaa sanoa. Välillä oli hyviä jaksoja, välillä täysin päinvastoin, sanoi Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo.

VaLePa kokeili avauserässä Jiri Hännistä hakkurina edellisen ottelun lopun tyyliin, mutta palasi jo toisessa erässä tuttuun koostumukseen. Hänninen ja Sakari Mäkinen tekivät molemmat 17 pistettä, Hurmoksen hakkuri Eetu Häyrinen kokosi 18 pistettä.