Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kuka muu muka kuin Björninen – "Kulta-Hannes" laukoi Pelicansille jatkoaikavoiton

Pelicans isännöi Isku Oulun Kärppiä Isku Areenassa keskiviikkoiltana.

1. erä

Pelicansin ja Kärppien välisen liigaottelun avauserä oli varovainen ja taktinen. Kumpikaan joukkue ei ottanut minkäänlaista riskiä. Kärppien uusi päävalmentaja Lauri Marjamäki on luonut joukkueelleen todella varovaisen taktiikan. Kärpät ei käynyt Kaanien kimppuun käytännössä lainkaan, vaan vieraat asettuivat keskialueelle todella tiiviiseen 3-2-trappiin, josta isännillä oli vaikeuksia päästä läpi. 

Viisi vastaan viisi -pelissä tekopaikoilla ei juuri juhlittu. Kun erää oli pelattu reilut yhdeksän minuuttia, niin Patrik Bartosakilla ei ollut vielä yhtään koppia. Ensimmäistä peliään liigassa pelaava Kärppien virkaveli Libor Kasik oli ehtinyt kiekon tielle vain kaksi kertaa.

Pelicans pääsi kaksi kertaa kokeilemaan ylivoimatehokkuuttaan. Se ei vielä häikäissyt. Kummallakin kerralla ykkösylivoima pelasi erikoistilanteesta yli puolitoista minuuttia – kuitenkin vailla mainittavia urotekoja. 

Kotijoukkueen peluutus koki myös muutoksen, kun Sakke Hämäläinen joutui ennen erän puoliväliä pukukoppiin paikattavaksi. Sekin hieman sekoitti Kaanien pelaamista.

2. erä

Toisen erän alku ei juuri erottunut avauserän tapahtumista. Sekä Pelicans että Kärpät pelasivat erittäin tarkasti virheitä vältellen. Kiekollinen hallinta oli piirun verran lahtelaisjoukkueella, mutta mitään todellista uhkaa Pelicans ei pystynyt Libor Kasikin nenän alle lyömään.

Juuri ennen kuin kakkoserän puoliväli ehti täyttyä, kotiyleisö huokaisi syvään – nimittäin pelosta. Pelicansilla oli liian monta pelaajaa jäällä, joten joukkueelle tuomittiin kahden minuutin rangaistus. 

Kaukaloon hyppäsi sarjan paras ja vaarallisin ylivoima. Ensimmäisen minuutin Kaanit kesti, mutta toinen oli liikaa. Juhamatti Aaltonen toimitti matalan laukauksen maalille, jota Patrik Bartosak ei saanut liimattua. Kahdella maalineduspelaajalla ylivoimaa pelannut Kärpät pystyi runnomaan maalin edestä kiekon verkkoon. Maali merkittiin Mika Pyörälälle, jolle osuma oli kaikkiaan 16:s ja ylivoimalla kahdeksas kaappi. Maali syntyi ajassa 31.05.

Pelicans otti avausmaalin jälkeen pelin otteen itselleen. Lahtelaisilla oli pitkään vaikeuksia päästä todellisille paraatipaikoille. Peli pyöri enimmäkseen kulmissa. Mutta juuri kun joukkueet odottivat jo erätaukoa, Pelicans iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Aleks Haatanen tarjoili kerrassaan maukkaan poikittaissyötön maalin kulmalle, jossa päivysti kapteeni Miika Roine. Roine toteutti lätkäpiirien kulunutta fraasia ja latasi läheltä ylös ohi voimattoman Libor Kasikin.

3. erä

Päätöserän alku oli Pelicansilta väkevä. Isännät saivat aikaan useita pidempiä hyökkäysalueen pyörityksiä, mutta ihan parhaille paikoille ei edelleenkään ollut oikein asiaa.

Pelicansin hyvä vaihde tyssäsi todella typerään ja huolimattomaan rangaistukseen, jonka otti kultakypärä Lukas Jasek ajassa 49.04. Jasek kamppasi Kärppien maalin takana oululaispelaajan kumoon ja lähti boksiin. Ajattelematon temppu kostautui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun Juhamatti Aaltonen tinttasi lämärillä kiekon reppuun ajassa 49.47. Se oli Aaltosen kauden 13:s kihaus. "Iin taikurilta" nähtiin melko voimakas tunteenpurkaus johto-osuman jälkeen.

1–2-osuman jälkeen Pelicans yritti vimmatusti käydä Kärppien kimppuun, mutta rutinoitunut vierasjoukkue pelasi kypsästi. Mutta jääkiekko-ottelu kestää täydet 60 minuuttia. Pelicans nousi kuin nousikin tasoihin, kun Hannes Björninen niittasi ajassa 59.58 tasoituksen.

Isku Areenassa alkaa jatkoaika, ja tarjolla on tärkeä lisäpiste jommallekummalle.

Jatkoaika

Jatkoaikaa ehdittiin pelata hieman yli kaksi minuuttia, kun Jiri Smejkal vapautti Toni Utusen puolittaiseen läpiajoon. Kärppien puolustus joutui rikkomaan ja tuomarit puhalsivat rangaistuslaukauksen.

Ampumaan asettui itseoikeutetusti Hannes Björninen, joka niittasi pomminvarmasti kiekon reppuun ja ratkaisi Pelicansille tärkeän 3–2-voiton