Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Liiga kertoi pudotuspeliohjelmastaan – koronasiirroille ei ole sijaa

Jääkiekon Liigan runkosarjakausi kääntyy loppusuoralleen, sillä päätöskierros pelataan 22. maaliskuuta. Pudotuspelit alkavat kahta päivää myöhemmin 24. maaliskuuta, ja Liiga kertoi keskiviikkona, kuinka pudotuspeleissä pelataan.

Avauskierroksella sijoille 7–10 runkosarjassa pelanneet joukkueet setvivät kahdella ottelulla kaksi jatkajaa puolivälieriin. Otteluissa voidaan päätyä tavanomaisuudesta poiketen myös tasatulokseen, ja mikäli joukkueiden voitot toisen osaottelun varsinaisen peliajan jälkeen ovat tasan, pelataan heti sen jälkeen jatkajan ratkaiseva jatko-ottelu maalista poikki -tyyliin.

Maaliskuun 27. päivänä alkavat puolivälierät, huhtikuun 8. päivä alkavat välierät sekä 19. huhtikuuta alkava loppuottelusarja pelataan normaaliin tapaan paras seitsemästä -järjestelmällä. Tarkemmat aikataulut julkaistaan vasta jatkoon menevien joukkueiden varmistuttua, mikä johtuu keväälle pandemian aikana siirtyneiden tapahtumien aiheuttamista areenoiden "poikkeuksellisen kireistä" varaustilanteista.

Liiga kertoi, että tarvittaessa pudotuspelisarjoissa voidaan pelata myös siten, että ottelusarjan ohjelmassa on kaksi kotiottelua ja kaksi vierasottelua peräkkäin.

Liiga kertoi myös, että mikäli pudotuspeliotteluiden alkaessa joukkue ei pysty koronatilanteen vuoksi osallistumaan, ensimmäiselle kierrokselle nostetaan runkosarjan sijoituksen mukaisesti seuraava joukkue. Otteluparit muokataan tämän jälkeen runkosarjan sijoitusten mukaisesti.

Pudotuspeliohjelma on niin tiivis, että se ei mahdollista sovittujen otteluaikataulujen merkittäviä muokkauksia. Näin ollen Liiga muistuttaa, että mikäli joukkue ei pysty asettamaan otteluun kokoonpanoa, sen katsotaan hävinneen ottelu. Finaalivaiheessa ottelusarjaa voidaan pakottavassa tilanteessa lyhentää, jotta Suomen mestaruus 2022 selviää pelaamalla.