Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Suomalaisen futsalin legenda Panu Autio jalkapallon pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajaksi – "Jalkapalloa käytetään niin paljon ja häikäilemättömästi politiikan välineenä"

Suomen miesten futsalmaajoukkueen pitkäaikainen kapteeni ja lajipioneeri Panu Autio on valittu Jalkapallon pelaajayhdistyksen (JPY) toiminnanjohtajaksi. Hän aloitti tehtävässä maanantaina. Autio, 36, on diplomi-insinööri ja valtiotieteiden kandidaatti. Paikka aukesi, kun pitkäaikainen toiminnanjohtaja Markus Juhola siirtyi muihin tehtäviin.

– Luotettavuus, yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus sekä kansainvälisyys ovat työmme ytimessä ja pelaajayhdistys on aina “pelin ja pelaajan puolella”. Näihin arvoihin ja tähän missioon minun on helppo samaistua, Autio sanoi JPY:n verkkosivuilla .

Autio painotti, että vallitsevassa maailmantilanteessa on paljon suurempiakin murheita, mutta pelaajien parempi arki ja urheilijoiden äänen esiin tuominen tuntuvat edelleen merkitykselliseltä työltä.

– Näen myös hyvänä sen, miten ryhdikkäin toimin kansainvälinen jalkapalloyhteisö on pienen empimisen jälkeen tuominnut Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Jalkapalloa käytetään niin paljon ja häikäilemättömästi politiikan välineenä, että emme voi urheiluyhteisössä mennä enää sen taakse, että “urheilua ja politiikkaa ei tulisi yhdistää”.

– Olen myös ylpeä siitä, miten aktiivisen roolin kansainvälinen kattojärjestömme Fifpro on ottanut ihmisoikeuksien puolustajana ja auttanut myös konkreettisesti pelaajia, jotka pyrkivät sodan alta turvaan.

Autio on työskennellyt pelaajayhdistyksessä aiemmin yhteyspäällikkönä ja yhteisöjohtajana sekä toiminut hallituksessa.

– Toimintaympäristön tuntemus ja vahva kokemus urheiluvaikuttamisesta olivat lopulta ne hallituksen haluamat avainasiat, jotka halusimme toiminnanjohtajalta. Hyvä etu on tietysti se, että Panu pääsee nyt jatkamaan työtä, jota on jo ansiokkaasti tehnyt viime vuodet. Olemme keskellä strategiakautta ja Panulle myös nykyinen strategia on tietenkin hyvin tuttu, puheenjohtaja Dani Hatakka avasi.