Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Niko Kytösaho koki Holmenkollenilla Antti Aallon kohtalon – toisen kierroksen paikka ei tuonut maailmancupin pisteitä

Niko Kytösaho selvitti ainoana suomalaisena tiensä mäkihypyn miesten maailmancupin kilpailun toiselle kierrokselle Oslossa. Paimion Urheilijoiden hyppääjä koki kuitenkin saman kohtalon kuin Antti Aalto lauantain kilpailussa, sillä suomalainen jäi 31. sijallaan cupin pistesijojen ulkopuolelle.

Holmenkollenin kilpailun toiselle kierrokselle otettiin toisena peräkkäisenä päivänä ekstramies, kun Slovenian Ziga Jelar ja Japanin Daiki Ito jakoivat sunnuntain avauskierroksella 30. sijan samoilla pisteillä. Kytösaho oli avauskierroksella 29:s, mutta menetti asemansa toisen kierroksen 120,5 metrin hypyllään.

Aalto ja Eetu Nousiainen selvittivät Kytösahon tavoin sunnuntain karsinnan Holmenkollenin HS134-mäessä, mutta kilpailussa kaksikko karsiutui toiselta kierrokselta. Aalto oli 116 metrin hypyllään 40:s. Nousiainen hyppäsi 111 metriä ja oli 44:s.

Avauskierroksen jälkeen neljäntenä ollut Norjan Daniel Andre Tande nousi kotiyleisön riemuksi voittoon ennen Slovenian Anze Lanisekia ja Itävallan Stefan Kraftia. Ensimmäisen kierroksen kärkimies, Puolan Kamil Stoch hyppäsi toisella kierroksella vain 118 metriä ja putosi kärkipaikalta 15:nneksi.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa toisena oleva Saksan Karl Geiger oli viides ja saavutti hieman kärkipaikkaa pitävää Japanin Ryoyu Kobayashia. Kobayashi oli sunnuntaina seitsemäs.

Naisten maailmancupin kilpailussa Suomen Jenny Rautionaho oli 24:s ja Julia Kykkänen 27:s. Voittoa juhli Japanin Sara Takanashi.