Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Suomalaiskiekkoilijat jättävät joukolla KHL:n, venäläislähteet kertovat

Suomalaiset jääkiekkoilijat ovat venäläislähteiden mukaan poistumassa joukolla jääkiekon KHL-liigasta kesken pudotuspelien. Venäläinen Championat-sivusto kertoi perjantaina aamulla, että ainakin Salavat Julajev Ufan Juha Metsola, Teemu Hartikainen ja Sakari Manninen sekä Metallurg Magnitogorskin Jussi Olkinuora ovat ilmoittaneet seuroilleen päätöksestään.

Championat muistutti jutussaan , että Markus Granlund jätti Ufan pelaamatta pudotuspeleissä yhtään ottelua. Lehden mukaan Ufa on ensimmäinen KHL-seura, jonka kaikki ulkomaalaispelaajat ovat jättäneet seuran Ukrainan sodan takia.

Toisessa jutussa Championat kertoo Olkinuoran jättävän Magnitogorskin.

– Olkinuora jättää KHL:n kuten kaikki suomalaiset. Jos kaikki aikoivat lähteä, se tarkoittaa, että asia oli päätetty heidän puolestaan, Metallurgin varapuheenjohtaja Sergei Laskov kommentoi suomalaisten ratkaisua.

Laskov paheksui tapausta.

– On erittäin huono asia, että urheilu sekoitetaan politiikkaan, Laskov jatkoi.

Laskov jätti mainitsematta, että koko KHL-liiga on perustettu presidentti Vladimir Putinin aloitteesta ja liigan toimintaa pidetään lännessä "urheilupesuna" eli maan maineen kohentamisena urheilun avulla.

Seurojen suhtautuminen vaihtelee

Ufassa ja Magnitogorskissa seurajohdon julkiset reaktiot olivat rauhallisia. Suomalainen pelaaja-agentti Simo Niiranen kertoi kuitenkin perjantaina MTV Urheilulle , ettei tilanne ole yhtä hyvä kaikissa seuroissa.

Niiranen kertoi haastattelussa ulkomaalaisten kokeneen jopa uhkailua.

– Eri seurat toimivat eri tavalla. On seuroja, jotka ovat hyvin ymmärtäväisiä ja toimivat asiallisesti, Niiranen kertoi MTV:lle.

– Ja on niin sanottua vanhanliiton toimintaa hyvin paljon. He ovat käytännössä uhkailleet pelaajia erilaisilla toimilla.

Niiranen kertoi joidenkin seurojen vähättelevän Ukrainan sotaa ja ennustavan sille pikaista päätöstä. Pelaajilla on kuitenkin vakava huoli tilanteesta.

– Kohtelu, kommentit ja suhtautuminen ovat länsimaiseen käsitykseemme hyvin käsittämätöntä. Pelaajilla on aito huoli omasta ja läheistensä turvallisuudesta ja hyvinvoinnista, Niiranen jatkoi.

KHL:n pudotuspeleihin on selviytynyt kaikkiaan 16 suomalaispelaajaa ja viisi suomalaista valmentajaa. Vielä perjantaina osa suomalaisista oli edelleen valmistautumassa pudotuspelien jatkoon seuroissaan.

Jokerit jättäytyi pois KHL:n pudotuspeleistä sen jälkeen, kun Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan.