Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Parahiihtäjä Inkki Inola kilpailee suksihuoltajan opastamana – opashiihtäjä jäi pois kisoista terveyssyiden takia

Parahiihtäjä Inkki Inola joutuu kilpailemaan Pekingin paralympialaisissa ilman tutun opashiihtäjän Arttu Kaarion tukea. Kaario joutui vetäytymään kisoista terveyssyiden takia, ja heikkonäköisten hiihtäjien B-luokassa kilpaileva Inola kilpailee kisoissa suksihuoltaja Jari Huhdan opastamana.

Inolan Pekingin kisojen avausmatka, 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu, hiihdetään Zhangjiakoun hiihtokeskuksen rinteillä maanantaina. Laji on Inolan päämatka paralympialaisissa.

– Terveysasiat menevät aina etusijalle, eikä tälle asialle nyt mahda mitään. Asiaa on turha jäädä liikaa harmittelemaan, Inola kommentoi takaiskua Suomen kisajoukkueen tiedotteessa.

– Sanoinkin puhelimessa Artulle, että onneksi emme kuitenkaan ole vielä kolmikymppisiä. Meillä on vielä monet kisat edessämme.

Inola on 23- ja terveysongelmien takia Suomeen jäänyt Kaario 21-vuotias.

Jari Huhta, 30, toimii Suomen joukkueessa suksihuoltajana ja -testaajana. Hän on kilpaillut nuorten 2011 MM-kisoissa ja harjoitellut maastohiihdon B-maajoukkueessa. Aktiiviuransa hän päätti vuoteen 2016.

– Olen harjoitellut kyllä säännöllisesti ja kestävyysurheilu on minulle elämäntapa. Kilpailuun tähtäävästä harjoittelusta on kuitenkin aikaa, joten maanantaina katsotaan, mihin aikanaan tehdyt pohjat riittävät, Kempeleessä asuva Huhta kommentoi opashiihtäjän tehtäväänsä.

Nopea koulutus

Inola pystyy kilpailemaan tutuissa maastoissa ilman opasta, mutta Zhangjiakoun tuulisella kisapaikalla hän antaisi ilman opasta kohtuuttomasti tasoitusta kilpakumppaneilleen.

Huhta paneutuu nyt kiireellä uuteen tehtäväänsä.

– Opashiihdosta minulla ei ollut ennen tänne tuloa oikeastaan mitään käryä, joten kävin kyselemässä jurylta, että mitä opas saa ja ei saa tehdä, Huhta pohti vastuutaan.

– Uskon, että pystyn homman klaaraamaan.