Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tennismiehet pelaavat paikasta syksyn auringossa – Belgia on kuitenkin kova vastus

Suomen miesten tennismaajoukkue on historian kynnyksellä kotikentällään, kun maajoukkuekisa Davis Cupin ottelussa vastaan asettuu viikonloppuna Belgia. Espoossa pelattavan ottelun voittaja etenee syksyllä pelattavaan maailman 16 parhaan tennismaan Davis Cup Finals -lopputurnaukseen.

Suomi ei ole pelannut lopputurnauksessa koskaan. Maajoukkue on kolmesti pelannut maailmanlohkon eli nykyisen Davis Cup Finalsin karsinnassa, mutta vuonna 1990 tie eliittijoukkoon katkesi tappioon Ruotsille, vuonna 1999 tappioon Italialle ja vuonna 2002 tappioon Hollannille.

Lähtökohdat otteluun ovat hyvät viime vuosien virettä peilatessa: Suomi on voittanut seitsemästä viime ottelustaan kuusi, tuoreimpina viimevuotiset hienot voitot Meksikosta ja Intiasta. Suosikkina eivät Emil Ruusuvuori, Otto Virtanen ja Harri Heliövaara ratkaisuotteluun kuitenkaan lähde. Belgia on maajoukkueiden rankingissa neljäs ja se on pelannut kahdesti Davis Cupin finaalissa seitsemän viime vuoden aikana (2017 ja 2015).

– Belgia on kova ja menestynyt joukkue. Heidän pelaajansa ovat perinteisesti teknisesti taidokkaita ja monipuolisia – he osaavat käsitellä palloa hyvin. Olen kuitenkin luottavainen joukkueeseemme, meillä on vahva yhteinen historia sekä olemme edenneet viime aikoina voitosta voittoon, kapteeni Jarkko Nieminen sanoo Tennisliiton sivuilla .

"Paperilla olemme suosikki"

Belgiaa johtaa aikoinaan maailmanlistan kympin kärjessä keikkunut David Goffin, joka palaa maajoukkuepeleihin yli kahden vuoden tauon jälkeen. Tällä hetkellä ATP-rankingissa sijalla 68 oleva Goffin tietää haasteet Espoossa. Goffinilla on tuoretta kokemusta Ruusuvuoren (ATP-71) kohtaamisesta, sillä suomalainen kukisti Goffinin helmikuussa Dohan turnauksessa.

– Paperilla olemme suosikki, mutta Ruusuvuori on erittäin hyvä pelaaja. Meillä on kuitenkin hyvä henki joukkueessa ja olemme valmiina Suomen kohtaamiseen. Treenit ovat sujuneet hyvin, toivottavasti se sama siirtyy peleihinkin, Goffin mietti belgialaissivusto Tennisplazassa .

Avauspäivänä perjantaina Virtanen (ATP-405) kohtaa Goffinin ja Ruusuvuori Belgian kakkospelaajan Zizou Bergsin (ATP-163). Lauantaina otellaan nelinpeli Heliövaara/Ruusuvuori–Sander Gille/Joran Vliegen ja kaksinpelit Ruusuvuori–Goffin ja Virtanen–Bergs.