Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Jokerihyökkääjä ja Tapparan ex-pelaaja Henrik Haapala Ilveksen riveihin

Jääkiekkoliigan Tampereen Ilves on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen 28-vuotiaan hyökkääjä Henrik Haapalan kanssa, seura kertoi tiistaina.

Haapala oli tämän kauden KHL-seura Jokereissa, mutta hän ei pelannut otteluakaan. Alkukauden pelit vei elokuisesta leikkauksesta toipuminen, ja KHL:n olympiatauko sekä lopulta Jokereiden vetäytyminen KHL-pudotuspeleistä estivät pelaamisen viime aikoina. Kahdella viime kaudella Haapala kokosi Jokereissa 106 runkosarjapelissä tehot 14+41.

Lempäälästä lähtöisin oleva Haapala on voittanut urallaan kaksi liigamestaruutta Ilveksen paikalliskilpailija Tapparan riveissä. Tapparassa miehen liigatilastot olivat 37 maalia ja 87 maalisyöttöä 197 pelissä. Hän oli Liigan pistepörssin voittaja kaudella 2016–17.

– Henrik Haapala otti eilen yhteyttä ja osoitti kiinnostuksensa liittyä joukkueeseemme. Hän on kiistatta huippupelaaja, ja keskusteltuamme asioista kävi hyvin nopeasti selväksi, että yhteinen näkemys löytyy ja saamme hyvässä yhteisymmärryksessä sovittua molemminpuolisista sopimusehdoista, kertoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

– Henkka on erittäin kilpailuhenkinen ja luova pelaaja, joka pystyy rakentamaan tilanteita tyhjästäkin pelinäkemyksensä, vauhtinsa ja taitonsa kautta mutta myös kovalla kamppailupelaamisellaan. Hän sopii varmasti erinomaisesti pelitapaamme. Huomioimme, ettei hän ole hetkeen pelannut, mutta aika riittää ja tulemme menemään maltilla eteenpäin, jotta meillä olisi playoffseissa se Henrik Haapala, joka on jo aiemminkin osoittanut kykynsä nousta esiin ja ratkaista kevään tärkeimpiä pelejä.