Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

HPK:lla kahdeksan liigapisteen viikko – "Saldoon voi olla tyytyväinen"

HPK nappasi lauantaina kolmannen voiton putkeen liigassa, kun se löi toistamiseen Kärpät, nyt voittolaukauskisan jälkeen 2–1.

HPK selvisi neljän kotiottelun härkäviikosta hyvin, sillä se kasasi kahdeksan sarjapistettä eli pistekeskiarvo oli tasan kaksi.

– Se oli tiukka vääntö alusta loppuun asti. Viikkosaldoon voi olla tyytyväinen. Olemme suunnitelmassa selvitä vähintään kuuden parhaan joukkoon, mutta myös kotietu houkuttelee, sanoi HPK:n tasoitusmaalin syöttänyt Ossi Ikonen.

Ennen tasoitusmaalia HPK puolusti pitkään omassa päädyssä. Antti Pihlström riisti kiekon, antoi Ikoselle, joka vapautti Michael Jolyn läpiajoon.

– Meillä on ollut pitkiä puolustusjaksoja, mutta sen jälkeen monesti aukeaa paikka toiseen suuntaan. Joly karkasi pakilta hyvin, Ikonen sanoi.

Varsinaisen peliajan maalinikkarit Michael Joly (HPK) ja Juhamatti Aaltonen (Kärpät) onnistuivat myös voittolaukauskisassa. HPK:n pakki Ryan Johnston niittasi ratkaisun.

Kärppien ykkösvahti Stanislav Galimov loukkaantui toisen erän alussa. Lupaava Joel Blomqvist sai pikakomennuksen jäälle.

– Valitettava tilanne kaverille, mutta oli siistiä päästä kentälle. Pääsin hyvin peliin mukaan, Blomqvist sanoi.

Blomqvist torjui päätöserässä Jolyn läpiajon.

– Se oli nopea tilanne. Yritin haastaa ja onnistuin, Blomqvist kuvaili.