Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yhdistetyn hiihto kulkee suomalaisilta, mäessä tahmeaa – ”Odotan sunnuntailta kauden parasta menoa”

Yhdistetyn parisprintti Lahden maailmancupissa ei ollut lauantaina suomalaisjuhlaa. Kärkisijat jäivät Salpausselällä haaveeksi niin ykkös- kuin kakkosjoukkueeltakin.

Suomen ykkösjoukkue Eero Hirvonen–Ilkka Herola nousi mäen kymmenenneltä sijalta kuudenneksi.

Eroa kisan voittaneeseen Norjan ykkösjoukkueeseen jäi reilu minuutti. Norjan joukkueessa kilpailivat Jens Lurås Oftebro ja Jörgen Graabak.

Suomen kakkosjoukkue Otto Niittykoski–Jesse Pääkkönen oli lopputuloksissa 13:s.

Jo mäkiosuuden jälkeen oli selvää, ettei Herola ja Hirvonen pysty tekemään mitään supernousua.

Suomalaiset ottivat 2x7,5 kilometrin hiihdossa kärkeä kiinni minuutin.

– Pystyimme molemmat hiihtämään ihan hyvää vauhtia. Mäessä meni niin huonosti kuin ikinä vaan voi mennä. Hiihto-osuus piristi kyllä kummasti mieltäni, Ilkka Herola sanoi.

Vaikeaa kautta elävä Eero Hirvonen piti omaa hiihtoaan jopa kauden parhaana.

– Heti kun pääsin takaisin merenpinnan tasolle ja kunnon talvisiin oloihin, niin johan tuntui hyvältä, Hirvonen iloitsi.

"Oloni ollut aika kauhea"

Hirvonen on ollut pois tolaltaan Pekingin keikan jälkeen. Paluu arkeen ei ole ollut helppo.

– Paljon on ollut kysymysmerkkejä. Oloni on ollut aika kauhea. Siksi jopa hieman yllätyin, miten hyvin hiihto kulki. Väittäisin jopa, että tämä oli kauden parasta menoa, Hirvonen korosti.

Herolaa kismitti, kun hän ei pystynyt antamaan paikalle saapuneelle kotiyleisölle sitä, mitä se oli tullut hakemaan.

– Oli ihan mahtavaa kisata Salpausselällä. Vielä upeampaa olisi ollut tarjota faneille kunnon elämyksiä. Toivottavasti sunnuntain henkilökohtaisessa kisassa rävähtää kunnolla. Nyt hiihto tuntuu kulkevan, ja olen saanut Betonista aikaan myös hyviä hyppyjä. Katsotaan, jos vaikka onnetarkin olisi puolellani...

Hirvonen ei odota itseltään liikoja sunnuntain kilpailussa. Koska kausi on mennyt pahasti penkin alle, pienikin onnistuminen maistuisi.

– Sellainen kutina on, että kauden paras saattaisi olla tuloillaan. Kotiyleisö ja auringonpaiste antavat nimittäin aika kivasti virtaa, Hirvonen sanoi.