Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua tällä viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa.

Remi Lindholm jäi kaipaamaan kokemusta "kuninkuusmatkasta" – "Voitte arvata, mikä oli jäässä", lämpöpussista helpotusta hakenut ensikertalainen totesi

Arvokisoissa ensimmäistä kertaa Suomea edustanut Remi Lindholm pääsi hiihtämään kolme kilpailua Pekingin olympialaisissa. Hän oli yhdistelmäkilpailussa 25:s, perinteisen 15 kilometrillä 45:s ja noin 30 kilometriin lyhennetyllä "kuninkuusmatkalla" 28:s lauantaina.

Tulos oli B-maajoukkueesta kisoihin ponnistaneelle nuorukaiselle ihan hyvä.

– Skiathlon ja tämä päätösmatka menivät aika samalla tavalla, Lindholm totesi ja arvioi kokonaispanoksensa seiskan arvoiseksi.

– Ihan ok maku jäi kisoista.

Lindholm herkutteli jo etukäteen 50 kilometrin koettelemuksilla, koska arveli vaikeiden olojen suosivan itseään. Se jäi häneltä kokematta, kun kilpailu lyhennettiin pakkasen ja tuulen yhteisvaikutuksen takia neljäksi 7,1 kilometrin lenkiksi eli 28,4 kilometriin.

– Vähän harmitti, kun ei päästy hiihtämään kuninkuusmatkaa. Sitä en sitten tiedä, mikä olisi ollut oikea päätös, Lindholm sanoi.

Uusi lumi hankalinta

Toki myös Lindholm tunnusti olosuhteet äärimmäisiksi.

– Oli vähän tuulinen kilpailu. Vastatuulipätkät olivat pahimmat ja voitte arvata, mikä oli jäässä, kun tulin maaliin. Oli aika sietämätön kipu, Lindholm tunnusti.

– Kilpailun jälkeen sain joltain Saksan ukolta lämpöpussin ja laitoin sen muniin. Se auttoi, mutta vartti siihen meni.

Lenkin ylimmät osat olivat Lindholmille Pekingin kisojen viimeisen hiihtomatkan vaikeimmat.

– Siellä oli kuivaa uutta lunta, eikä suksi toiminut siellä parhaalla tavalla. Ylhäällä piti taistella, että pysyi letkan mukana, Lindholm kertasi kilpailua.

– Täällä alhaalla stadionin lähellä oli jäisempää keliä. Siinä omat sukset toimivat taas paremmin kuin muilla.