Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Miesten 50 kilometrin hiihtoa on lyhennetty 30 kilometriin ja siirretty tunnilla sääolojen takia – brittihiihtäjä pitää päätöstä vitsinä

Zhangjiakoun hiihtokeskuksen ankarat sääolot pakottivat Pekingin olympiajärjestäjät erikoiseen ratkaisuun kisojen viimeistä edellisenä kilpailupäivänä. Ohjelmassa oli miesten 50 kilometrin hiihto, mutta järjestäjät päättivät siirtää kisaa tunnilla ja lyhentää samalla hiihtomatkan 30 kilometriin.

Miesten vapaalla hiihtotavalla käytävä yhteislähtö oli tarkoitus kilpailla 8,3 kilometrin lenkillä. Matkaa lyhennettiin jättämällä reitin pikkulenkki pois, jolloin radan mitaksi tuli 7,1 kilometriä.

Lenkki hiihdetään neljä kertaa, joten kilpailun pituus lyheni itse asiassa reiluun 28 kilometriin.

Brittihiihtäjä Andrew Musgrave kommentoi päätöstä happamasti Twitterissä.

– Kansainvälinen hiihtoliitto FIS päätti juuri lyhentää olympialaisten 50 kilometrin kilpailun 28 kilometriin, koska sää on vähän kylmä ja tuulinen. En ymmärrä, miten ratkaisu tekee säästä yhtään lämpimämmän tai vähemmän tuulisen, Musgrave ihmetteli.

– Mikä saakelin vitsi!

Miesten noin 30 kilometriin typistetty kilpailu alkaa kello 9 Suomen aikaa. Kilpailun lähtöpaikalla on 15 astetta pakkasta ja tuulen voimakkuus on puuskissa jopa yli kuusi metriä sekunnissa.

Niskanen: "Voin vain kuvitella miltä päätös on esimerkiksi Holundista tuntunut"

Suomeen Pekingin olympialaisista jo palannut Iivo Niskanen harmittelee norjalaisen kilpakumppaninsa Hans Christer Holundin puolesta kisojen "kuningkuusmatkan" eli 50 kilometrin kilpailun typistymistä alle 30 kilometriin.

– 28 kilometrin kuninkuusmatka. On tästä sohvalta kyllä helppo huudella, mutta voin vain kuvitella, miltä päätös on esimerkiksi Holundista tuntunut, Niskanen kommentoi ratkaisua twitterissä .

Holund on tähdännyt Pekiingin kisojen viidellekympille kertomansa mukaan kahdeksan vuotta, joten viime hetken muutos on varmasti tullut melkoisena järkytyksenä.

Kipakassa pakkasessa ja sen purevuutta lisäävässä, puuskittaisessa tuulessa ratkaisu on perusteltu urheilijoiden terveyden kannalta. Toisaalta matkan mekittävä lyhentäminen vaikuttaa hiihtäjien voimasuhteisiin oleellisesti.

Arvattavasti monet hiihtäjät miettivät, miksei kilpailua siirretty sunnuntaiksi, jolloin sään pitäisi olla leppeämpi.

Alppihiihdon joukkuekilpailu siirtyy huomiselle

Pekingin talviolympialaisten viimeinen alppihiihtokilpailu siirtyy huomiselle. Alppihiihdon joukkuekilpailu jouduttiin perumaan tältä päivältä Yanqingissa puhaltavan voimakkaan tuulen takia.

Huominen on Pekingin talviolympialaisten viimeinen kilpailupäivä.