Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Carolina kaatoi kotijäällään Nashvillen – Kotkaniemi teki maalin, Aho nappasi kaksi syöttöpistettä

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes kaatoi kotikaukalossaan Nashville Predatorsin maalein 5–3.

Ottelun maalitilin avasi kotijoukkueen Brady Skjei avauserän puolivälin tienoilla. Jatkoa seurasi toisen erän alkuvaiheilla, kun Skjei avitti Jesperi Kotkaniemeä iskemään kiekon verkkoon. Maali oli Kotkaniemelle kauden kymmenes ja yhtä mones myös Carolinan paidassa.

Voittolukemat viimeisteli ottelun viimeisellä minuutilla Carolinan Andrei Svetshnikov, joka teki viimeisessä erässä kaikkiaan kaksi maalia. Lisäksi hän otti kotijäällä yhden syöttöpisteen ja teki tällä erää seuransa kovimman tehopistetilin.

Svetshnikovin päätöserän aiempaa maalia olivat rakentamassa joukkueen suomalaishyökkääjät Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Aho nappasi syöttöpisteen myös Jaccob Slavinin aivan toisen erän viime sekunneilla tekemästä maalista.

Saros torjui Nashvillen maalilla 25 kertaa

Carolinan maalilla ei illan ottelussa nähty Antti Raantaa vaan 28 kertaa ottelun aikana torjunut tanskalainen Frederik Andersen. Nashvillen maalilla sen sijaan ahkeroi suomalaisveskari Juuse Saros, joka torjui Nashvillen maalilla 25 laukausta 29:stä.

Nashvillen suomalaishyökkääjät Eeli Tolvanen ja Mikael Granlund lähtivät kaukalosta ilman tehopisteitä.

Tennesseeläisten kovin pistemies oli kolmen syöttöpisteen Roman Josi, joka oli rakentamassa jokikistä joukkueensa maaleista. Laukausten viimeistelystä vastasivat joukkuetoverit Luke Kunin, Filip Forsberg ja Tanner Jeannot.

Tappio oli Nashvillelle jo neljäs peräjälkeen. Carolina puolestaan katkaisi tappioputken lyhyeen hävittyään kaksi aiempaa peliään.

Florida kaatoi Minnesotan maalein 6 - 2

Florida Panthers otti vierasjäällä voiton Minnesota Wildista. Floridalaiset veivät otteluisännistä voiton maalein 6–2.

Ottelun ehdoton tähti oli vierasjoukkueen Mason Marchment, joka siivitti joukkueensa voittoon hattutempun turvin. Marchment aloitti urakkansa jo avauserän puolivaiheilla. Seuraavan maalinsa hän iski jo noin kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin.

Värisuoransa Marchment sai täyteen kuitenkin vasta kolmannessa erässä, kun hän viimeisteli joukkueensa voittolukemat 15. peliminuutilla.

Marchmentin toista ja kolmatta maalia oli rakentamassa suomalaishyökkääjä Anton Lundell. Floridan suomalaiskippari Aleksander Barkov ja hyökkääjä Eetu Luostarinen jäivät sen sijaan tehopisteittä.

Floridalle voitto oli toinen perättäinen, kun taas Minnesota hävisi toista kertaa peräjälkeen.