Suomalaiset Pekingissä torstaina: Jon Sallinen freestylen halfpipen karsinnassa, yhdistetyn joukkuekilpailu ja Jenni Saarinen vapaaohjelmassa

Suomalaisurheilijoista viimeisenä kisaurakkansa pääsee aloittamaan halfpipe-laskija Jon Sallinen. Freestylen halfpipe on Suomessa pieni laji, eikä harrastajia ole paljoa. Sallinen vinkkaa tv:n katsojille, mitä laskuista kannattaa katsoa.

– Siinä on kolme tai neljä asiaa, mitä tuomarit seuraa: miten korkealle paipista hyppää ulos ja miten pitää ilma-aikaa koko paippilaskun aikana. Sitten monipuolisuus tempuissa eli pyörii oikealle ja vasemmalle, ja takaperin oikealle ja vasemmalle. Sitten myös, miten suksista ottaa kiinni eli grabit, ja miten niitä sitten pitää koko matkan. Tuomarit katsoo noita juttuja ja niiden puhtautta ja sitä kautta antaa pisteitä.

Karsinnoista etenee 12 laskijaa finaaliin. Sallinen arvelee olevansa peruslaskulla finalistien joukossa.

Yhdistetyn joukkuekilpailuun lähtee Suomelta nelikko Ilkka Herola, Arttu Mäkiaho, Perttu Reponen ja Eero Hirvonen.

Jenni Saarinen nähdään torstaina yksinluistelun vapaaohjelmassa. Saarinen sai lyhytohjelmastaan 56,97 pistettä ja sijoittui 25:nneksi.

Suomalaiset Pekingissä 17.2.

6.30 Freestyle, M halfpipe, karsinta (TV2).

10.00 Yhdistetty, joukkuekilpailu, mäkiosuus (TV2).

12.00 Taitoluistelu, N vapaaohjelma (TV2).

13.00 Yhdistetty, joukkuekilpailu, hiihto-osuus (TV2).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut