Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Suomen ampumahiihtäjänaisten puhti oli poissa viestissä

Keskiviikko ei muuttanut Suomen ampumahiihtäjien alavireistä menoa Pekingin talviolympialaisissa. Naisten viestissä Suomen urakka loppui päätösosuudella, kun Nastassia Kinnunen ohitettiin kierroksella.

Saman kohtalon kokivat Viro, Japani, Bulgaria ja Slovakia. Lisäksi Sveitsi keskeytti kilpailun jo avausosuudella. Suomen sijoitus oli 16:s.

Suomen viestinelikossa olivat Suvi Minkkinen, Mari Eder, Erika Jänkä ja Kinnunen. Minkkinen ja Eder ampuivat avausosuuksilla puhtaasti, sillä he eivät joutuneet edes varapatruunoille.

Minkkisen hiihtovauhti oli kuitenkin avausosuudella kaukana toivutusta, ja hän toi Suomen vaihtoon sijalla 19. Minkkinen on vasta toipunut flunssasta.

– Keuhkoissa tuntuu siltä, ettei pääse täysillä iskumoodiin. Jää vähän sellaiseksi puurtamiseksi. Sitä tunnetta vastaan kun yrittää taistella, tuntuu pahalta, Minkkinen harmitteli.

"Nollat maistuvat hyvältä"

Kakkososuudella Eder onnistui hyvin ja nosti Suomen 13:nneksi.

– Itselleni oli tosi tärkeää, että sain yhden olympiatason suorituksen tehtyä täällä. Nollat maistuvat hyvältä. Eilen oli harjoituksissa hiihdossa huonompi päivä, ja tänään meno tuntui ihan hyvältä, Eder sanoi keskiviikon suorituksestaan.

Kolmososuudella Jänkä epäonnistui penkalla, sillä hän ampui kaksi sakkoa ja käytti neljä varapatruunaa. Ankkurina Kinnunen ampui makuulta 0+2, mutta pystypaikalle hän ei ehtinyt.

Suomalaisnaisten olympiaurakka päättyi suurella todennäköisyydellä viestiin. Jäljellä on yhteislähtö, mutta siinä Eder on vain yhdellä varapaikoista. Ederin olympiataival sujui viestiä lukuun ottamatta odotuksiin nähden vaisuhkosti. Hänen paras henkilökohtaisen matkan tuloksensa oli pikakisan 28. sija.

– Näillä näkymin seuraava kisani on Kontiolahden maailmancupissa. Jään tänne loppuun asti, mutta hyvin epätodennäköistä se on, Eder pohti mahdollisuutta, saattaisiko paikka yhteislähtöön aueta takaportin kautta.

Kokeneelle Ederille Pekingin kisat olivat jo uran neljännet olympialaiset. Vastaus oli ytimekäs kysymykseen, jatkuuko ura tämän kauden jälkeen.

– Jätetään se myöhemmälle pohdinnalle.

Viestikultaa juhli Ruotsi joukkueella Linn Persson, Mona Brorsson, Hanna Öberg ja Elvira Öberg. Ruotsi voitti toiseksi yltäneen Venäjän olympiakomitean joukkueen 12 sekunnilla. Saksa oli kolmas.