Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ampumahiihtoviestistä tuli suomalaismiehille hyytävä kokemus – "Sormet tuossa eniten ovat kovilla"

Suomen ampumahiihtomiesten viesti lähti Pekingin talviolympialaisissa heti avausosuudella luisuun, kun Heikki Laitinen ampui kaksi sakkoa ja käytti viisi varapatruunaa. Suomi sijoittui Zhangjiakoun viestissä lopulta 17:nneksi, kun kultaa juhli dramaattisten loppuvaiheiden jälkeen Norja.

– Erittäin pettynyt olen suoritukseeni. Oli huono päivä ammunnassa ja hiihdossa. En oikein tiedä, mitä tapahtui. Aika kova vapina oli pystypaikalla, en saanut rauhoitettua sitä yhtään, Laitinen harmitteli hyisen urakkansa jälkeen.

Suomen 20. sijalla vaihtoon tuoneen Laitisen olympiaurakka päättyi viestiin.

– Viimeistä kilpailua lukuun ottamatta ihan ok. Oli siellä ihan hyviäkin suorituksia ja sitten yksi tällainen ihan pannukakku, Laitinen tiivisti olympialaiset omalta osaltaan.

Seppälä hyvillä mielin päätösmatkalle

Tero Seppälä oli kakkososuuden yhdeksänneksi paras. Hän ampui makuun puhtaasti ja joutui käyttämään pystyssä kaksi varapatruunaa.

– Makuu meni hyvin, mutta pystyn olisin voinut ampua paremmin ja varat nopeammin. Keli oli aika haastava, ja kyllä siellä muutkin joutuivat käyttämään varapanoksia, Seppälä sanoi.

Seppälä on Suomen ampumahiihtomiehistä ainoa, jonka olympiaurakka jatkuu, kun jäljellä on perjantain yhteislähtö. Suomalaismiesten paras henkilökohtaisen matkan sijoitus Pekingin olympialaisissa on Seppälän takaa-ajon 21. sija, joten kisat ovat menneet alavireisesti.

– Hyvillä mielin menen siihen ja yritän saada komean loppuhuipennuksen, Seppälä sanoi päätösmatkastaan.

Kolmannella osuudella Olli Hiidensalo joutui turvautumaan neljään varapatruunaan.

– Ei ollut tänäänkään helppoa ampuminen, mutta ihan ok veto, Hiidensalo tiivisti.

Hiidensalo ei ollut olympiasaldoonsa tyytyväinen.

– Aika paljon enemmän lähdin hakemaan. Täällä oli vaikea löytää hyvää hiihtovirettä, ja olosuhteet ovat pirun raadolliset. En hallinnut niitä niin hyvin kuin olisin halunnut.

Tuomas Harjula ampui kaksi sakkoa ja käytti kolme varapatruunaa. Hän toi Suomen maaliin yli seitsemän minuuttia Norjan perässä.

– Ei tietenkään 17. sija ollut sitä, mitä lähdimme hakemaan. Pystyllä haastavinta oli, että sormet olivat kerinneet jäätyä sen verran, ettei niissä ollut kunnon tuntoa. Olin koko ajan myöhässä liipaisun suhteen. Näytti siellä muillakin olevan vähän vaikeaa, Harjula sanoi.

Myös Harjula oli olympiaurakkaansa pettynyt.

– Ei ole ollut sitä, mitä itseltäni odotin, hän harmitteli.

Norja rohmuaa kultamitaleita

Norjalle olympiakulta oli jo viides kisojen ampumahiihdossa. Venäjän olympiakomitean joukkue ROC johti viimeisen osuuden viimeiseen ammuntaan tultaessa selvästi, mutta Eduard Latipov ampui kaksi sakkoa ja käytti kolme varapatruunaa. Norja nousi olympiavoittoon ja Ranska toiseksi, ROC joutui tyytymään pronssiin.

Norjan kultajoukkueessa olivat Sturla Holm Lägreid, Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö ja Vetle Sjåstad Christiansen.

Viestin alkamisaikaa aikaistettiin kahdella ja puolella tunnilla Zhangjiakoun hyytävän pakkasen takia. Paikallista aikaa iltapäivällä kisattu viesti pani siitä huolimatta kilpailijat koville.

– Oli kyllä kylmä. Sormet tuossa eniten ovat kovilla, kun pitää vetää ohuella hanskalla, jotta pystyy operoimaan penkalla. Tosi hyvä ratkaisu, että alkamisaikaa muutettiin, Hiidensalo sanoi.