Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pelicans teki kaksi kovaa hankintaa – Jesse Saarinen palaa, puolustukseen latvialaisjärkäle

Paluumuuttaja Saarinen ja puolustaja Karlis Cukste siirtyvät Lahteen loppukauden sopimuksilla.

Pelicans tiedotti maanantaina "ilmoittautuvansa menestysjahtiin" Liigassa. Seura tiedotti vahvistavansa rivejään hyökkääjä Jesse Saarisella ja latvialaispuolustaja Karlis Cukstella. Sopimukset kattavat loppukauden.

Saarinen, 36, on lahtelaisseuran oma kasvatti ja pelannut Pelicansissa ammattilaisurallaan useaan otteeseen. Kuluvan kauden alun Saarinen kiekkoili Itävallassa Dornbirner EC:ssä, mutta purki sopimuksensa joulun alla.

Kotimaan Liigassa Saarinen on pelannut urallaan 740 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä 156+280=436 pistettä. Hän on edustanut Liigassa Pelicansin lisäksi SaiPaa, HPK:ta, Kärppiä ja HIFK:ta. Ulkomailla hän on pelannut lyhyet jaksot Tshekin liigassa ja KHL:ssä.

Puolustaja Cukste, 24, on Suomen liigajäillä uusi kasvo. Kuluvalla kaudella hän on pelannut 34 ottelua KHL:n Dinamo Rigassa. 193-senttisellä ja 100-kiloisella Cukstella on kokemusta myös Latvian maajoukkueesta ja useista Pohjois-Amerikan sarjoista (USHL, NCAA, ECHL, AHL).

– Joukkueeseen tarvittiin kevään kynnyksellä lisää hyökkäystaitoa, kokemusta ja erikoistilanneosaamista. Saarinen on lahtelaiselle kiekkoyleisölle tuttu pelaaja ja tuo meille osaamista kaikilla kyseisillä osa-alueilla. Cukste tuo kevään peleissä tarvittavaa jämäkkyyttä alakertaan, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen toteaa tiedotteessa.

Pelicans pääsee tällä viikolla pelaamaan kotiyleisön eteen ensimmäistä kertaa sitten syyskauden. Laukkasen mukaan seura odottaa torstain TPS-kotiotteluun "täyttä tupaa" eli tällä hetkellä sallitusti 50 prosenttia normaalista katsojakapasiteetista.

– Kevättä kohti mentäessä panokset kasvavat pelistä toiseen. Lahtelainen kiekkoyleisö on yksi suurimpia voimavarojamme ja haluammekin, että katsojat lähtevät liikkeelle nyt heti, kun rajoitukset on purettu. Joukkueeseen on nyt satsattu ja lähdemme taistelemaan menestyksestä, riskillä mennään ja sitä kuudetta kenttäpelaajaa katsomossa tarvitaan.

Oman pään virheet kostautuivat Pelicansille – "Väsymystä näkyi, ja tuntui, että on vielä tekemistä henkisellä puolella"