Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Seppälä nousi seitsemällä sakollakin neljä sijaa ja oli takaa-ajokisan 21:s

Suomalaismiesten takaa-ajokilpailu ei sujunut toivotusti olympialaisten ampumahiihdossa Zhangjiakoussa. Tero Seppälä oli tuulisissa ja lumisateisissa oloissa seitsemällä ohilaukauksella 21:s. Lähtöön verrattuna hän paransi kuitenkin neljä sijaa hiihdettyään hyvin.

– Täytyy nostaa hattua niille, että joku on ampunut neljä nollaakin. Itsellä oli haastavaa, Seppälä tuumasi Ylen tv-haastattelussa.

Seppälän sakoista makuupaikoilta kertyi yksi kummaltakin, pystystä kaksi ja kolme.

– Ladulla oli raskain keli, missä olin ikinä hiihtänyt. Penkalla en ollut kauheasti hengästynyt, mutta olosuhde oli haastava, että jos vaikka kuinka monta kertaa yrittäisi uudestaan, niin osuisiko paremmin. Vaatii vielä lisää treeniä, Seppälä sanoi.

– Pystyn sakot harmittavat, mutta kaikkeni yritin, Seppälä kertasi Ylelle.

Seppälä on suomalaisista ainoa, joka kilpailee vielä kisojen viimeisellä henkilökohtaisella matkalla yhteislähdössä ensi perjantaina. Sitä ennen ohjelmassa on 4x7,5 kilometrin viesti tiistaina.

Heikki Laitinen ampui kuusi ohilaukausta ja Olli Hiidensalo kahdeksan. Hiidensalon kisa meni pilalle jo ensimmäisellä makuupaikalla, jolla hän ampui kaikki viisi laukausta ohi. Laitinen tuli maaliin 49. sijalla ja Hiidensalo 52. sijalla. He jäivät voittajalle lähes kahdeksan minuuttia.

Kaksi miestä ampui puhtaasti

Ranskan Quentin Fillon Maillet nousi takaa-ajokilpailun kärkeen kolmannella ampumapaikalla eikä luopunut kärkisijastaan. Hän selvitti kisan ilman sakkokierroksia ja kukisti hopealle yltäneen Norjan Tarjei Bön puolella minuutilla. Pronssia nappasi Venäjän olympiakomitean Eduard Latipov.

Bö ja Latipov selvittivät kisan yhdellä sakkokierroksella. Voittajan lisäksi puhtaasti ampui vain 14. sijalta neljänneksi noussut Italian Lukas Hofer.

Takaa-ajettavaksi lähtenyt pikamatkan kultamitalisti, Norjan Johannes Thingnes Bö ampui peräti seitsemän sakkoa, mutta sijoittui viidenneksi.