Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Samu Torstin olympiaurakka loppui lyhyeen Yanqingin lumisateessa – Marco Odermatt laski suurpujottelun olympiavoittajaksi

Alppihiihtäjä Samu Torsti pettyi raskaasti Pekingin olympialaisten miesten suurpujottelukilpailussa, jota sävyttivät haastavat sääolosuhteet. Kilpailun avauskierroksella Torsti laski sankassa lumisateessa ulos radalta 32 muun kilpailijan tavoin.

Vaasalaislähtöinen Torsti, 30, sijoittui vuonna 2014 Sotshin olympialaisissa suurpujottelussa 21:nneksi ja neljä vuotta myöhemmin Pyeongchangissa 17:nneksi. Suomalaisen kuluva kausi on ollut kuitenkin vaikea, ja sitä on sotkenut lantiovamma.

– Tämä on ollut kivinen matka ja aika raskas. Jos tätä kautta miettii, niin on ollut helvetinmoista ylämäkeä ja alamäkeä. Loukkaantumisten kanssa on ollut vaikeuksia viime viikkoina ja alkukaudella, Torsti pohti laskunsa jälkeen Ylen tv-haastattelussa.

– En ole saanut laskemiseen viikosta toiseen kestävää tasapainoisuutta, ja silloin onnistumisen mahdollisuus pienenee paljonkin. On ollut henkisesti kyllä tosi rankkaa.

Torstin avauslasku päättyi Yanqingissä heti alkuunsa.

– Taisi siinä neljä käännöstä tulla. Parin viikon ajan päästiin nauttimaan auringonpaisteesta ja ihanasta lumesta, mutta nyt ei nähnyt mitään.

Suomen olympia-alppihiihdot sujuivat Kiinassa pahasti alakanttiin. Naisten pujottelussa Riikka Honkanen oli 37:s, Rosa Pohjolainen ja Erika Pykäläinen keskeyttivät. Suurpujottelussa Honkanen ja Pykäläinen laskivat ulos.

Odermatt kesti paineet

Lumisade lykkäsi toisen kierroksen alkamista yli tunnilla, mutta lopulta kisa saatiin vietyä loppuun. Tiukan avauskierroksen jälkeen niukasti johtoasemaa pitänyt ennakkosuosikki Marco Odermatt kesti paineet ja laski olympiavoittajaksi.

Odermatt kukisti toisen kierroksen loistolaskullaan hopealle nousseen Slovenian Zan Kranjecin 0,19 sekunnilla. Pronssille laski Ranskan Mathieu Faivre, joka jäi Odermattista 1,34 sekuntia.

Olympiakulta on 24-vuotiaan Odermattin uran ensimmäinen aikuisten arvokisamitali. Hän on hallinnut tällä kaudella maailmancupin suurpujotteluja ylivoimaisesti, sillä viidestä kilpailusta neljä on päättynyt sveitsiläisen voittoon.