Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua tällä viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa.

Örjan Kihlström ohjasti ajajakilpailun ykköseksi Åbyn raveissa

Ruotsin viime vuoden voitokkaimmat ohjastajat kisasivat V75 Champion-tittelistä Åbyn lauantairaveissa. Örjan Kihlström voitti viimeisen osalähdön ja samalla koko kilpailun. Mika Forss tarjosi tiukan haasteen ja oli kisan kakkonen.

Mika Forss ajoi voitot kahdessa osalähdössä. Kakkoskohteessa Forss otti täyden pistepotin voittamalla lähdön Magnus Dahlénin Beckhamilla, joka paineli ykköseksi keulapaikalta.

Forssin tahdissa jatkettiin kolmoskohteessa. Hän karautti Dahlénin valmentaman Donnan juoksuradalta keulaan. Taktiikka oli oikea. Donna viipotti varmaan voittoon ajalla 15,5/2140m.

Champion-titteli ratkesi viimeisessä eli kuudennessa osalähdössä vähän ikävällä tavalla. Forssin hevonen poistettiin, kun se ei suostunut menemään lähtöpaikalle. Kihlström ajoi Jörgen Westholmin Strong Heartbeatin keulasta ykköseksi. Voitto toi Kihlströmille myös V75 Champion-tittelin 75 pisteellä. Forssin pistemäärä oli 65.

– Eka kerta, kun sovitan tällaisen kultaisen kypärän päähän, hyvin tuntuu sopivan, Kihlström hymyili.

Åbyn ravien yhteydessä palkittiin myös Ruotsin viime vuoden parhaat. Varsinaista Ravigaalaa ei pystytty koronatilanteen vuoksi järjestämään. Timo Nurmoksen Calgary Games on vuoden hevonen. Se sai yleisöäänestyksessä 78 prosenttia äänistä. Calgary Games voitti 4-vuotiaana Svenskt Travderbyn ja UET Grand Prixin.