Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Kartier kurkotti paremmin

Lappeenrannan Toto75-kierroksen hienoin voittomatsi nähtiin kylmäveristen avoimessa voltissa, missä Heikki Mikkosen Kartier ja Teemu Okkolin Vilkkeen Velmu ottivat toisistaan mittaa alussa ja lähes koko viimeisen kierroksen ajan.

Vilkkeen Velmulla oli ote lähes maaliin asti, mutta maalin kohdalla johtanut Kartier työntyi edelle. Ori näytti jälleen kerran kovaa juoksupäätään.

– Kyllä oli kova matsi. Prässiä tuli alussa ja lopussa. Montaa sataa metriä ei saanut hengähtää. Kartier otti uudelleen otteen hetki ennen maalia ja nitisti ykköseksi. Siihen asti tuntui, että ollaan hävitty lähtö. Sillä on niin hyvä kilpailupää, Mikkonen ihasteli.

Kartier voitti viime talvena muun muassa Karjalainen-ajon, mutta loukkaantui sitten. Mikkosen mukaan se ei ole jättänyt jälkiä hevoseen. – Tästä ei ole jäänyt isoja paloja pois, vaikka se on kärsinyt loukkaantumisista. Kunto on edelleen nousussa ja Kartier pystyy vielä petraamaan tästä.

Lämminveristen enintään 200 000 euroa tienanneiden ryhmässä Knows Best oli keulasta omaa luokkaansa. Hannu Laakkosen valmentama ja Tommi Kylliäisen ajama hevonen oli lopulta ylivoimainen ja tienasi Kartierin tapaan 7 000 euroa.

Dainamin hallitsi avauskohdetta keulasta. Sen emä Duramin oli aikansa parhaita tammoja ja nyt tytär otti voiton lauantairavilähdöstä. Dainaminia ajanut Ari Moilanen piti porukkaa kasassa todella pitkään ja päästi maalisuoralla tarvittavan. Zumuman tuli keulasta ensimmäisenä maaliin toisessa kohteessa.

Maalisuoran tapahtumia tutkittiin, mutta Zumumanin juoksu hyväksyttiin, vaikka hevonen nousi maalisuoralla ulospäin. Jani Ruotsalaisen Hujake kiri oikein varmaan voittoon kolmannessa kohteessa.

Slippery Runway eteni ulkoradoilta voimalla keulaan neljännessä kohteessa. Alun johtanut Yolo Savoy eteni lopussa aivan sen rinnalle, mutta ei päässyt ohi. Janita Antti-Roiko valmentaa ja ohjastaa hevosta. Kierros päättyi Nazarethin kirittyä ulkoratoja pitkin voittoon.