Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Suomen jäätanssipari tajusi kesken haastattelun jatkopaikan varmistuneen – "Ihan mahtavaa"

Suomalaisjäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis esiintyivät sulavalinjaisesti Pekingin olympiajäällä, kun jäätanssin rytmitanssi kilpailtiin lauantai-iltana paikallista aikaa. Turkkila ja Versluis saivat 68,23 pistettä, joka riitti rytmitanssin 16. sijaan.

– Tuntui mahtavalta, Versluis aloitti ensimmäisen olympiakokemuksen jäsentämisen STT:lle, kun jatkopaikka ei ollut vielä varmistunut.

– Lopussa kiitimme toisiamme, että annoimme tällaisen lahjan ja kokemuksen toisillemme, Turkkila jatkoi.

He jäivät Espoossa lokakuussa tekemästään rytmitanssin kansainvälisten kilpailujen ennätyksestään 71,92, mutta silti olympiasuoritus miellytti.

– Suoritus tuntui todella hyvältä ja olemme tyytyväisiä, Versluis sanoi.

– Yksi pisteen vähennys tuli, emme tiedä vielä tarkasti mistä. Voi olla, että se oli ylipitkä nosto. Pisteet jäivät ennätyksestä, mutta suoritus oli yksi parhaista. Täällä on tiukka skaala. Huippuparit ovat tulossa parin tunnin päästä, Turkkila tuumi samalla, kun hän vilkuili tv-ruutua.

Rytmitanssiin osallistui 23 paria, joista suomalaiset luistelivat toisena. He tekivät kärkituloksen, johon kaksi seuraavaa paria eivät pystyneet vastaamaan. Haastattelun aikana varmistui paikka 20 parhaan joukkoon ja maanantain vapaatanssiin.

– Ihan mahtavaa, että pääsemme näyttämään vielä vapaatanssimme, Versluis iloitsi.

"Täytyy nauttia joka hetki"

Turkkila haukkoi hetken henkeään ja katsoi sitten seuraaviin päiviin. Odotusaika jäi lyhyeksi, joten pari pääsee jo varhain valmistautumaan vapaatanssiin.

– Tilanne on sillai hyvä, että huomenna (sunnuntaina) on vielä harjoituspäivä. Tästä palaudutaan ja suunnataan katseet kohti vapaatanssia. Nyt täytyy nauttia joka hetki.

Edelliset ja Pekingiin asti ainoat suomalaistanssit olympiajäällä nähtiin Albertvillessä 1992 ja Lillehammerissa 1994, kun Susanna Rahkamo ja Petri Kokko nappasivat ensin kuudennen ja sitten neljännen sijan.

Turkkila ja Versluis päätyivät jäätanssiin yksinluistelun kautta ja aloittivat parina 2016. He varmistivat syyskuussa maapaikan Suomelle ja kuvailivat olympiatunnelmaa erityiseksi verrattuna muihin arvokilpailuihin. MM-kilpailuissa 2019 he sijoittuivat 19:nneksi ja saman vuoden EM-kilpailuissa 11:nneksi. Viime vuoden MM-kilpailuissa he olivat 21:s.