Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Vilkas suomalaispäivä Pekingin olympialaisissa – juhliiko naisten viestijoukkue mitalia?

Suomalaisurheilijoita nähdään tänään Pekingin talviolympialaisissa maastohiihdossa, jääkiekossa, mäkihypyssä, taitoluistelun jäätanssissa ja ampumahiihdossa.

Suomi on saanut Pekingin kisoissa toistaiseksi neljä maastohiihtomitalia, ja tänään saattaa tulla viides, kun vuorossa on naisten viesti. Suomi kilpailee Zhangjiakoun 4x5 kilometrin viestissä joukkueella Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

Pärmäkoski on napannut Pekingin kisoissa jo pronssia ja Niskanen hopeaa. Kyllönen sekä Matintalo hiihtävät viestissä perinteistä ja Niskanen sekä Pärmäkoski vapaata.

– Mietimme sellaista variaatiota, jolla voisimme taistella kirkkaimmista mitaleista. Luotamme tähän joukkueeseen, jossa kaikkein kovakuntoisimmat urheilijamme ovat viimeisillä osuuksilla, kommentoi naisten valmentaja Ville Oksanen.

Suomen tuorein naisten olympiaviestimitali on Sotshin vuoden 2014 kisojen hopea. Naisten viesti alkaa kello 9.30.

Eteneekö Naisleijonat mitalipeleihin?

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kohtaa Pekingissä pelattavassa puolivälierissä Japanin. Ottelu alkaa kello 10.40.

– Japani tekee kovasti töitä koko joukkueena ja yrittää loppuun asti. Työmäärän pitää olla kovempi kuin heillä, Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski sanoi.

Ampumahiihdossa on miesten 10 kilometrin pikamatka, joka alkaa kello 11. Zhangjiakoun kilpailussa ovat suomalaisista Tero Seppälä, Olli Hiidensalo, Heikki Laitinen ja Tuomas Harjula. Suomalaisittain suurimmat menestyskatseet kääntyvät Seppälään, joka on esiintynyt maailmancupissa edukseen.

Antti Aalto hyppää suurmäen kilpailussa oltuaan karsinnassa komeasti seitsemäs. Aalto ponnisti Zhangjiakoun HS140-mäestä karsintakilpailussa 126,5 metriä.

– Parhaat hypyt ovat olleet hyviä, niin miksipä luottamus ei olisi kohdillaan, Aalto sanoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Karsinnan ykkönen oli Norjan Marius Lindvik 135 metrin hypyllään. Suurmäen kilpailu alkaa kello 13.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ovat mukana jäätanssissa, jossa on edellisen kerran nähty suomalaispari olympialaisissa 1994.

Pekingissä tänään kisattavasta rytmitanssiosuudesta etenee 20 parasta vapaatanssiin, joka luistellaan maanantaina. Rytmitanssi alkaa kello 13.