Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kerttu hiihti Iivon sykkeen huippulukemiin – "Ei sitä ollut kiva katsoa televisiosta, kun syke hakkasi aivan vietävästi"

Iivo Niskanen eli Pekingin olympialaissa ainutlaatuisen jännittäviä hetkiä myös päämatkaansa edeltävänä päivänä. Hän jännitti isosisko Kerttu Niskasen hiihtoa naisten perinteisen hiihtotavan kympillä. Hän tiesi muiden suomalaisasiantuntijoiden tapaan, että kyse oli siinäkin mitaleista ja olympiavoitosta.

Raastavan jännittävä kilpailu päättyi torstaina norjalaisen Therese Johaugin mestaruuteen 0,4 sekunnin erolla Kerttuun.

– En ole tottunut katsomaan tuommoisia kisoja Kertulta. Kyllä se oli uskomaton suoritus, ja voitto jäi niin lähelle, Iivo huokaili kilpailulle olympiavoittonsa jälkeen.

Kilpailun seuraaminen kisakylässä oli juuri niin rankka kokemus kuin Iivo oletti.

– Ei sitä ollut kiva katsoa televisiosta, kun syke hakkasi aivan vietävästi, Iivo tunnusti.

– Tiesin, että helpommalla pääsee, kun menee ite tonne ladulle. Sykettä on totta kai silloinkin, mutta tilanne on sentään omissa käsissä.

Rohkea veto

Iivo koki kakkossijasta lopulta samanlaisia tunteita kuin monet muut suomalaiset. Hopea tuntui voitetulta, kun se tuli niin rohkealla hiihdolla. Ja mitali oli nelossijoihin tottuneelle Kertulle ensimmäinen henkilökohtainen arvokisoissa.

– Olin tyytyväinen ja iloinen, kun Kerttu pystyi nauttimaan siitä. Tiesin, että se merkitsee hänelle paljon, koska hän on niin monta kertaa ollut huonommilla sijoilla, Iivo totesi.

– Hänellä on viestimitaleita, mutta ne eivät ole yksilöurheilussa sama asia.

Iivo luki luonnollisesti tv-kuvista siskonsa tunteet muita tarkemmin.

– Hän oli onnellinen. Sen Kertusta huomasi, Iivo todisti.

– Hänestä pystyi aistimaan jopa jonkinlaista rentoutumista. Se oli kiva nähdä.

Naisten kilpailusta kehittyi Suomelle kahden mitalin päivä, kun Krista Pärmäkoski hiihti kympillä kolmanneksi.