Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ruotsalaiskomeetta van der Poel järjesti ylivoimaisen näytöksen pikaluistelun kuninkuusmatkalla

Ruotsin pikaluistelijakomeetta Nils van der Poel kiihdytti perjantaina ylivertaisella tavalla Pekingin talviolympialaisten toiseen olympiavoittoonsa. Van der Poel jätti haastajansa kauas taakseen ja nappasi miesten 10 000 metrin kultamitalin uudella maailmanennätysajalla 12.30,74.

25-vuotias ruotsalaistähti paransi nimissään ollutta ME-tulosta yli kahdella sekunnilla. Hopeaa ottanut Hollannin Patrick Roest jäi van der Poelista 13,85 sekuntia ja Italian pronssiluistelija Davide Ghiotto 15,24 sekuntia.

Van der Poel voitti Pekingissä viime sunnuntaina myös 5 000 metrin kilpailun, silloin vain 0,47 sekunnin turvin hopeamies Roestiin.

– Todella siistiä. Kisat ovat tarjonneet minulle paljon kokemuksia. 5 000 metrin kilpailu oli niin tiukka, mutta tunsin nyt hallitsevani luistelua, van der Poel selvitti.

Van der Poelista tuli seitsemäs ruotsalainen, joka on voittanut olympialaisten 10 000 metrin matkan. Edellisen kerran kuninkuusmatkan kulta matkasi Ruotsiin vuonna 1988, kun Tomas Gustafson luisteli ykköseksi.