Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lara Gut-Behrami laski viimein olympiavoittajaksi – Ledeckan ihmetemppu ei toistunut

Lara Gut-Behrami nappasi pitkään janoamansa alppihiihdon olympiakullan, kun sveitsiläinen laski Pekingin talviolympialaisissa naisten supersuurpujottelun voittajaksi. Viime vuonna supersuurpujottelun maailmanmestaruuden voittanut Gut-Behrami laski voittajaksi 0,22 sekunnin erolla hopeaa ottaneeseen Itävallan Mirjam Puchneriin.

Pronssia otti Sveitsin Michelle Gisin.

– Minulla ei ollut mitään strategiaa, yritin vain laskea, olympialaisten supersuurpujottelussa kahdesti neljänneksi sijoittunut Gut-Behrami sanoi.

– Rakastan supersuurpujottelua, ja sanoin itselleni, että tämä rata ei ole niin erilainen kuin muut radat, joilla olen laskenut. Toivoin vain, että neljäs sija ei toistuisi tällä kertaa, Pekingissä jo suurpujottelupronssia ottanut sveitsiläinen jatkoi.

Mitali oli 30-vuotiaalle Gut-Behramille olympiauran kolmas. Sveitsiläinen sijoittui syöksylaskussa pronssille Sotshissa 2014, ja Pekingin kisat hän aloitti suurpujottelun pronssimitalilla.

Supersuurpujottelun hallitseva olympiavoittaja Ester Ledecka ei pystynyt toistamaan neljän vuoden takaista ihmetemppuaan, vaan sijoittui viidenneksi. Tshekkiläinen kahden lajin huippu otti Pyeongchangissa kultaa supersuurpujottelussa sekä lumilautailun parisuurpujottelussa, jonka hän voitti myös Pekingin kisoissa.

Yhdysvaltain alppitähden Mikaela Shiffrinin nihkeät kisat jatkuivat yhdeksännellä sijalla. Shiffrinin ero Gut-Behramiin oli 0,79 sekuntia.