Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

JYP järkyttävässä koronakurimuksessa – "Ei tässä ole mitään mieltä!"

Jääkiekkoliigan JYP on joutunut karmeaan tilanteeseen joukkueessa velloneen koronavirustartuntaketjun seurauksena. Torstai-illan Lukko-ottelussa liki 20 liiga- tai juniorisopimuspelaajaa oli sivussa positiivisen testituloksen myötä.

Liiga ei ole antanut sarjan tyvipään jyväskyläläisjoukkueelle armoa, eikä tämän viikon pelejä ole siirretty pyynnöistä huolimatta. Näin ollen JYPin joukkueeseen on haalittu viimeisen viikon aikana pelaajia joka puolelta Suomea.

– Meillä on siellä viisi pelaajaa kokoonpanossa, joilla on sopimus. Nyt jonkun pitäisi ottaa johtajuus käsiin tässä hommassa. Ei tässä ole mitään mieltä. Leikitään ihan surutta pelaajien terveydellä, JYPin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi puhisi.

JYPin toimistolla pelaajia haalittiin kokoonpanoon edellisenä yönä puoli kahteen asti ja aamusta puhelinlinjat kävivät jälleen kuumina.

– Kaikki seurat sitoutuivat siihen, että pelejä yritetään pelata keinolla millä hyvänsä. Sitten kuitenkin erään seuran (Sport) pelit siirretään ja meille ilmoitetaan, että haalikaa pelaajat jostain ja että perustetta siirrolle ei ole, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen hämmästeli STT:lle.

Lukko tyylitteli itse ottelussa voittoon maalein 6–1. Kovavireisen raumalaisjoukkueen ei tarvinnut kaikkea lyödä likoon varamiehistä JYPiä vastaan.

– Tiedän tuon tunteen, mitä kaveri käy läpi. Ei ollut JYPillä montaa omaa pelaajaa mukana. Kaikki sympatiat ovat heidän puolellaan. Omalla joukkueella ei myöskään ollut helppoa. Oli vain pidettävä fokus oikeissa asioissa, Lukko-luotsi Marko Virtanen sanoi.