Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Pärmäkoski venytti kymmenekset puolelleen

Krista Pärmäkoskelle kävi sekunnin kymmenesosien kanssa päinvastoin kuin Kerttu Niskaselle. Hän sai ne Zhangjiakoun hiihtostadionilla puolelleen, niukasti mutta riittävästi.

Niskanen menetti naisten perinteisen hiihtotavan 10 kilometrillä olympiavoiton Therese Johaugille neljällä sekunnin kymmeneksellä. Pärmäkoski korjasi pronssin kymmeneksen erolla Natalia Neprjajevaan.

Pärmäkoski ennätti pelätä, että venäläishiihtäjä kääntää kaksikon sekuntikamppailun edukseen kuten Lenzerheiden maailmancupissa vuodenvaihteessa.

– Näin väliaikoja, kun vaihtelin vaatteita kilpailun jälkeen. Ennätin jo ajatella, että niin se kolmossija katoaa tästä aivan kuten Lenzerheidessa, kun jäin neljänneksi, Pärmäkoski kertoi.

Pukukopin ulkopuolelta kuuluu kovaa huutoa, kun Pärmäkoskea myöhemmin matkaan lähtenyt Neprjajeva hoiperteli maaliin.

– Mietin, onko se venäläisten vai suomalaisten kiljuntaa. Sitten kopin ovi aukesi ja minulle selvisi, että mitali tuli minulle. Meidän välinen ero selvisi vasta, kun lähdin ulos kuvattavaksi, Pärmäkoski jatkoi.

Vire parani yhdistelmästä

Mitalikamppailu ei silti kääntynyt onnella Pärmäkosken eduksi. Hän yritti uupuneenakin kammeta sekuntien muruset edukseen.

– Päätin tehdä maalilinjalle niin pitkän venytyksen, että revetköön vaikka takareisi, Pärmäkoski paljasti.

– Ja lähelle meni, että olisi tullut neljäs sija. Nyt täytyy sanoa, että maaliviiva oli oikeassa paikassa. En tiedä, mikä tulos olisi ollut, jos olisi pitänyt mennä sata metriä pidemmälle.

Kisat avanneessa yhdistelmäkilpailussa Pärmäkoski sijoittui seitsemänneksi. Hänelle jäi kilpailusta kaksijakoiset tunnelmat, kun perinteinen kulki mutta vapaa ei.

– Skiathlonin jälkeen toivoin, että hiihto nasahtaisi jossain kohtaa kisoja. Tänään hiihto olikin selvästi parempaa. Kiva, että se onnistui ja tuli mitali, Pärmäkoski totesi.

Toisen lenkin vauhti ahdisti

Pärmäkoski tunsi onnistuneensa sekä kunnonajoituksessaan että taktiikassa. Hän pyrki aloittamaan maltilla ja yllättyi edetessään alun tasatahtiin Niskasen ja Johaugin kanssa.

– Rauhoittelin hiihtoa, kun kuulin väliaikoja, Pärmäkoski kertasi kilpailun vaiheita.

– Sitten Therese löi kaasua tokalle ringille. Yritin taistella, mutta kroppa ja jalka eivät tuntuneet enää niin hyviltä. Toisella ringillä ajattelin jo, ettei tässä enää taistella mitaleista.

Kokonaisuuteen Pärmäkoski oli pronssin ansiosta täysin tyytyväinen.

– Tiesin, että olen kunnossa ja toivoin, että saisin mitattua sen ulos täällä jossain kilpailussa. Nyt tuntui, että hiihdin kauden parasta vauhtia, Pärmäkoski jatkoi.

– Tuo oli tänään minun paras tulos, joten tämä on voitettu pronssi.

Mieltä lämmitti myös Kerttu Niskasen uran ensimmäinen henkilökohtainen mitali.

– Kärkikaksikko meni todella kovaa, eikä minulla olisi ollut siihen tänään saumoja. Kertun puolesta olen äärettömän onnellinen, vaikka olisin toki toivonut, että ne kymmenykset olisivat kääntyneet toiste päin, Pärmäkoski ihasteli joukkuetoverinsa onnistumista.