Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Avauskisassa väläytellyt Antti Aalto hyvillä eväillä suurmäkeen

Mäkihyppääjä Antti Aalto odottaa suurmäen olympiaurakkaansa levollisena, ja mikäs on odottaessa, kun takana on hyvin sujunut normaalimäen kilpailu. Aalto väläytti viime sunnuntaina normaalimäessä kauden parastaan ja sijoittui 12:nneksi.

– Se antaa hyvät eväät jatkaa eteenpäin. Hyvä oli huomata, että tuollaisilla hypyillä pärjää aika hyvin, Aalto sanoi torstaina etätiedotustilaisuudessa suurmäkeä odottaen.

Suurmäen karsinnat ovat Zhangjiakoussa perjantaina ja kilpailu lauantaina.

– Ei tässä varsinaisia vapaapäiviä ole ollut kuin oikeastaan yksi. Olen katsonut muiden lajien urheilua sivusta ja tehnyt fysiikkatreeniä, sanoi Aalto.

Suurmäen ensimmäiset harjoitukset olivat keskiviikkona.

– Hyvät hypyt olivat aika lähellä jo eilen (keskiviikkona), mutta kroppa oli pikkaisen väsynyt treenistä, ja se vähän verotti. Vauhtimäen kaarre on sellainen, että on kovempi paine ja suhteessa korkeampi lentorata kuin pienessä mäessä, Aalto vertaili olympialaisten suur- ja normaalimäen eroja.

Pienetkin virheet maksavat paljon

Aalto on Suomen ainoa mäkimies Pekingin olympialaisissa, sillä Niko Kytösahon matka kaatui positiivisiin koronatestituloksiin. Kytösaho sai tiistaina tietää olympiahyppyjen jäävän väliin.

– Ilmeisen pettynyt kaveri on, kun olen yrittänyt soittaa, niin ei ole vastannut puhelimeen. Viestejä olemme silloin tällöin tässä vaihdelleet. Varmasti on pettynyt, miesten mäkijoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen harmitteli Kytösahon kohtaloa.

Väätäisen mukaan Zhangjiakoun suurmäessä korostuu vauhti.

– Se on yhtä kaarretta. Kun kaveri heittää puomista irti, sitten ollaan jo yhtä kaarrelaskua suorittamassa. Normaalimäessä on vähän vähemmän vauhtia, ja se ei rankaise virheistä ihan niin rajusti kuin suurmäki. Suurmäessä hyvin pienillä asioilla hypyn mitasta voi hävitä 5–10 metriä.

– Virheitä on hyvin helppoa lähteä korjaamaan toisilla virheillä, jolloin asiat kertautuvat ja korostuvat. Yksinkertaista perushyppäämistä, sillä täällä voi menestyä, Väätäinen sanoi.

Aalto hakee HS140-mäestä vähintään normaalimäen veroista tulosta.

– Ajattelen asiaa enemmän hyvän suorituksen kautta. Kun sellaisen saan, olen tyytyväinen, Aalto tiivisti.