Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Taitoluistelun joukkuekisan mitalienjakoa lykättiin "juridisen syyn" takia – nettisivuston mukaan taustalla dopingepäily

Taitoluistelun joukkuekilpailun mitalienjakoseremoniaa on lykätty Pekingin talviolympialaisissa juridisen syyn takia, Kansainvälinen olympiakomitea KOK tiedotti. Olympiaurheiluun keskittyvä Insidethegames -nettisivusto kertoi, että syy olisi kisan voittaneeseen Venäjän olympiakomitean joukkueeseen kohdistuva dopingepäily.

Insidethegames-sivusto kertoi myöhemmin , että asia liittyy tähtiluistelija Kamila Valijevan dopingtestiin, jonka hän antoi ennen kisoja. Valijeva, 15, teki joukkuekilpailussa historiaa onnistumalla ensimmäisenä naisluistelijana neloishypyssä olympiajäällä. Hän on suurin voittajasuosikki myös naisten yksinluistelussa.

Venäläisurheilijat kilpailevat Venäjän olympiakomitean joukkueen nimellä Pekingissä, koska Venäjä on edelleen maana suljettu olympialaisista valtiojohtoisen dopingin takia.

Mitalit oli tarkoitus jakaa eilen.

– Osallisina on urheilijoita, jotka ovat voittaneet mitalin. Teemme kaikkemme, että tilanne ratkaistaan mahdollisimman nopeasti. Kuten tiedätte, juridiset kysymykset voivat joskus kestää, KOK:n tiedottaja Mark Adams sanoi.